Dün geceki kritik toplantı sonrası Bankalar Birliği'nden ilk açıklama: Piyasalardaki gelişmeler değerlendirildi - Son Dakika
Ekonomi

Dün geceki kritik toplantı sonrası Bankalar Birliği'nden ilk açıklama: Piyasalardaki gelişmeler değerlendirildi

Türkiye Bankalar Birliği dün gerçekleştirilen ekonomide normalleşme değerlendirme toplantısında güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararların değerlendirildiğini bildirdi.

07.08.2020 09:20  Güncelleme: 11:43

Türkiye Bankalar Birliği'nden dün geceki kritik toplantıyla ilgili yapılan açıklamada "Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

BAZI BANKALARIN MÜDÜRLERİ DE TOPLANTIYA KATILDI

Açıklamada şöyle denildi: "Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Sayın Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi bazı bankaların genel müdürleri toplantı için bir araya gelmiştir.

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ, İŞBİRLİĞİ MESAJI VERİLDİ

Büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar işbirliği mesajı vermiştir. Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir.

NORMALLEŞME SÜRECİNE İLİŞKİN POLİTİKALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Banka genel müdürlerinin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği bölümün ardından, TCMB Başkanı Sayın Uysal önümüzdeki dönemde likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulundu. BDDK Başkanı Sayın Akben salgın döneminde devreye alınan düzenlemelerin etkilerine ve normalleşme dönemine ilişkin düşünülen politikalara yönelik değerlendirmeler yaptı."

AKTİF RASYOSU DÜZENLEMESİNİN ESNETİLMESİ GÜNDEMDE

BloombergHT'nin aktardığına göre, toplantıda, bankaları daha fazla kredi vermeye zorlayan ve 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren Aktif Rasyosu düzenlemesinin esnetilmesinin de talep edildi ve BDDK bu talebe olumlu yaklaştı.

Dün geceki kritik toplantı sonrası Bankalar Birliği\'nden ilk açıklama: Piyasalardaki gelişmeler değerlendirildi

Son Dakika Ekonomi Dün geceki kritik toplantı sonrası Bankalar Birliği'nden ilk açıklama: Piyasalardaki gelişmeler değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Şakamısınız siz: Güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı, dolar bunun karşısında 3tl olur hemen . 12 1 Yanıtla
  • Emre Kurtuluş: Bunlar Şarlatan. Paralarına para katıyor namuzsuzlar 11 2 Yanıtla
    zübükzade: tespit hoştır ama silivri soğuktur kardeş bananea 0 1
  • Ayayorgi : Ayayorgiyide cami yapalım ekonomi düzeler uçarız uzaya çıkarız 8 4 Yanıtla
  • Hun: Ayasofya camii ibadete açıldığı zaman vay işçinin maaşıydı vay şu düzeldimi de vay başka sorunlar yok ta ayasofya mı kaldı tek sorunumuz başka işimiz miyok sorun çok vs vs la Bi bitmediniz be Bi bitmediniz camii ile müze ile işi olmayan ne kadar kişi varsa ayasofya nın camii olmasını eleştirdiler. Ayasofya müze oldugu zaman her şey güllük gülstanlıkta o sebebtenmi müze oldu ayasofya camii ile derdiniz ne idi de müze yaptınız orayı. İnsan sorar kendine la bu ülke bu toprak bu tarih bizim neden müze yaptılar bu camii yi diye insan sorar kendine. Şimdide kalkmış DİYORLAR ki vay efendim ayasofya ibadete açıldı ondan ekonomi çöktü. Merak etme ne krizi ler gördü bu ülke bunu ayasofya camii ne baglamayın ekonomi ile işi olmayan adam bile o sebebten oldu diyor merak etme yabancılar bizden para kazandığı sürece bizden vazgeçmezler. Yavaş yavaş bu halkın elinden alınan hakları iade edilecek bir cahillik devri son bulacak. 3 8 Yanıtla
    Narkoz 23: Senin gibi mallar yüzünden 1 1
  • Bankerman: Dövizi ,altını konuşmadınız mı? 6 1 Yanıtla
    zübükzade: herşeyide onlarmı konuşsun bunuda siz konuşun diyorlar herhalde 2 0
  • Damat: Açıklamaya bakılırsa çay toplantısı olmuş. Güreşçi katılsaydı ciddi bir karar alınabilirdi 5 2 Yanıtla
  • Taraftar: Hedef 2023 ve başaracağız Muhalefetin üzerine de sifonu çekecegiz 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement