Edirne'de Tavuk Dönerine Zam Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Edirne'de Tavuk Dönerine Zam Geldi

Edirne'de dönerciler, artan maliyetler nedeniyle yarım ekmek tavuk dönere 5 lira zam yaptı. Bazı tavuk dönerciler ise haftaya yarım ekmek tavuk dönere bir zam daha yapmaya hazırlanıyor. Edirne yarım ekmek tavuk döner, 5 lira yapılan zamla 45 lira, dürüm ise 55 lira oldu. Çiğ tavuğun kilosuna gelen zamlar nedeniyle kilosunu 100 liradan satın aldıklarını ifade eden dönerciler, tavuk zamlarının bir yerde durması gerektiğini dile getirdi.

24.10.2023 16:54

Edirne'de dönerciler, artan maliyetler nedeniyle yarım ekmek tavuk dönere 5 lira zam yaptı. Bazı tavuk dönerciler ise haftaya yarım ekmek tavuk dönere bir zam daha yapmaya hazırlanıyor.

Edirne yarım ekmek tavuk döner, 5 lira yapılan zamla 45 lira, dürüm ise 55 lira oldu. Çiğ tavuğun kilosuna gelen zamlar nedeniyle kilosunu 100 liradan satın aldıklarını ifade eden dönerciler, tavuk zamlarının bir yerde durması gerektiğini dile getirdi.

"BUNDAN SONRA ZAM YAPMAYACAĞIM"

Tavuk dönerci Recep Cansever, şunları söyledi:

"Geçen hafta tavuğun kilosuna 15 lira zam geldi. Tavuğun kilosunu 100 liradan alıyoruz. Maliyetler arttığı için dönerci arkadaşlar da 5 lira zam yaptı. Bu nereye kadar gidecek bilmiyorum ama artık dursun, yeter olsun. Bir tüp olmuş 580 lira. İşçi maliyetleri, vergiler, sigortalar baya belimizi büküyor. Bir yerde durması lazım. Ben bundan sonra zam yapmayacağım. Mayıs ayına kadar zam yapmayı düşünmüyorum. Fiyatlar artsa da zam yapmayacağım. Vatandaşın alım gücü düştü. Adam gelecek bir döner yiyecek 55 lira para verecek. Öğrenciler nasıl yapacak?"

"ÇİĞ TAVUK 100 LİRA OLMUŞ"

Tavuk dönerci Orkun Sezer, haftaya dönere zam yapmayı düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"10 gün içerisinde 18 lira zam geldi. Ben 4 gün kapalıydım, düğünüm olduğu dolayısıyla geldiğimde şoka uğradım. Çiğ tavuk 100 lira olmuş. Mecbur biz yansıtmak zorunda kalacağız. Pazartesi günü yarım ekmek döneri 53 lira yapmayı düşünüyoruz. Bir hafta kapalıydık, hemen yansıtmak istemiyoruz. Biz eziliyoruz zamların altında."

Dönere zam yapılmasa daha iyi olacağını ifade eden müşteri Resul Özcan, "Yapacak bir şey yok, normal karşılıyoruz. Herkes haklı esnaf da ona göre zammını koyuyor. Olmasa daha iyi tabi ki" diye konuştu.

Edirne\'de Tavuk Dönerine Zam Geldi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Edirne'de Tavuk Dönerine Zam Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement