Egd'nin Geleneksel Yılbaşı Buluşması - Son Dakika
Ekonomi

Egd'nin Geleneksel Yılbaşı Buluşması

Egd\'nin Geleneksel Yılbaşı Buluşması

TİM Başkanvekili Çıkrıkçıoğlu: "2013 yılı oldukça zorlu ancak başarılarla anılacak bir yıl oldu.

27.12.2013 09:37

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, "2013 yılı oldukça zorlu ancak başarılarla anılacak bir yıl oldu. Ekonomimizin büyümesi sürdü ve ihracat tempomuz artarak devam etti" dedi.

Çıkrıkçıoğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) Geleneksel Yılbaşı Buluşması'nda yaptığı konuşmada, bu etkinliğin geleneksel hale getirildiğini belirterek, iş dünyası ile ekonomi gazetecilerini bir araya getirdiklerini kaydetti.

Her sene olduğu gibi ekonomi basınının en başarılı temsilcilerini de ödüllendirdiklerini ifade eden Çıkrıkçıoğlu, "2013 yılı oldukça zorlu ancak başarılarla anılacak bir yıl oldu. Ekonomimizin büyümesi sürdü ve ihracat tempomuz artarak devam etti" diye konuştu.

Çıkrıkçıoğlu, 2 Ocak'ta Türkiye'nin yıllık ihracat rakamlarını Ankara'da açıklayacaklarını anlatarak, bilginin objektif bir şekilde kamuoyuna ulaşmasının önem taşıdığını, ekonomi basınının misyonunun belirli ideolojinin kalıplarına göre değil, "yansıdığı şekilde yansıtmak" olduğunu söyledi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu misyona uyulacağına inandıklarını aktaran Çıkrıkçıoğlu, "Ekonomiyi ilgilendiren haberlerde şeffaflığa ve buna tekabül eden yapıcı eleştirilere, hepimizin aynı gemide olduğuna dair ortak bilince hassasiyet gösterilmesini temenni ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

EGD Başkanı Celal Toprak da geleneksel yılbaşı buluşmasında toplananların bir ailenin fertleri gibi olduğunu belirtti.

Toprak, EGD olarak zaman zaman iş adamlarıyla sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, diğer süreçlerde olduğu gibi bu sürecin de atlatılması temennisini dile getirdi.

Mesleğe katkı sunan gazeteciler ödüllendirildi

Bu arada, aralarında Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberleri Editörlüğü Başmuhabiri Hasan Arslan'ın da bulunduğu meslek emekçilerini belirleyen seçici kurulda yer alan Murat Gülderen, Uğur Küçük, Bora Erdin, İlker Pehlivan, Pelin Ünker, Serkan Şahin, Ayşe Ekin Gündüz, Ceylan Olcaş ve Erkan Zing'e, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi tarafından hediye verildi.

TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, mesleğe katkılarından dolayı AA Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız'a da ödül takdim etti.

Ayrıca Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras, Sabah Gazetesi'nden Meliha Okur ve Feride Cem, Gözlem Gazetesi'nden Çetin Gürel, Aksiyon Gazetesi'nden Cemal Kalyoncu, Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan, Fortune Turkey'den Kenan Şanlı, Türkiye Gazetesi'nden Metiner Sezer, Medya Takip Merkezi'nden Halef Vayis, AB Vizyonu'ndan Serap Girgin Baykal, Zaman Gazetesi'nden İbrahim Balta, TAB Haber Ajansı'ndan Erdoğan Yılmaz, Habertürk Gazetesi'nden Hacer Gemici, Ekonomist'ten Mustafa Kemal Çolak da ödüle layık görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Egd'nin Geleneksel Yılbaşı Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement