Egeli ihracatçılar Kolombiya'da ikili görüşmelerde bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Egeli ihracatçılar Kolombiya'da ikili görüşmelerde bulundu

Egeli ihracatçılar Kolombiya\'da ikili görüşmelerde bulundu

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyesi 25 firma, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen uzak ülkeler stratejisi kapsamında Kolombiya'da iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

31.03.2023 11:58  Güncelleme: 12:03

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyesi 25 firma, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen uzak ülkeler stratejisi kapsamında Kolombiya'da iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 25 firmayla gittikleri Kolombiya'da 62 firmayla toplam 220 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

2023 yılı için hedeflerini "mevcudu korumak" olarak belirlediklerini anlatan Eskinazi, şunları kaydetti:

"Olumsuzluklarla boğuşurken Türkiye'nin ihracatının yüzde 9'unu yapan 11 ilimizde Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşadık. Depremden büyük yaralar aldığımızı da göz önünde bulundurduğumuzda mevcudu korumak için daha agresif bir pazarlama yapmak durumundayız. Bu çerçevede Kolombiya'da başarılı bir organizasyona imza attık. Kolombiyalı iş insanlarına ve yetkililerine Kahramanmaraş depremlerindeki destekleri nedeniyle de teşekkürlerimizi ilettik."

Açıklamada görüşleri aktarılan Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun da iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılması hedefi kapsamında bu ziyaretin önemli olduğunu ifade etti.

Sun, serbest ticaret anlaşması yapılması noktasında Kolombiya'nın adım atmasını beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Egeli ihracatçılar Kolombiya'da ikili görüşmelerde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement