Eğitime Büyük Destek - Son Dakika
Ekonomi

Eğitime Büyük Destek

Eğitime Büyük Destek

Bugüne Kadar Türkiye Genelinde Yaptığı Hizmetlere Bir Yenisini Ekleyen Yeşiller Deri Grubu Çorlu'da 3.5 Milyon Tl Harcayarak Yaptırdığı Okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na Devrediyor.

13.10.2009 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugüne kadar Türkiye genelinde yaptığı hizmetlere bir yenisini ekleyen Yeşiller Deri Grubu Çorlu'da 3.5 milyon TL harcayarak yaptırdığı okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na devrediyor.

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin kurucularından olan ve yönetim kurulu üyesi olan işadamı  Mahmut Yeşil, Çorlu'nun eğitimine sağladığı katkı ile eğitime destek veren Yeşiller Deri yönetim kurulu başkanı Mahmut Yeşil 'Yeşil'in, Cemile Yeşil Anadolu Lisesi'ni 1 yıl gibi bir süre de ilçeye kazandırdı. Hayır işi para işi değil,gönülişidir diyen yeşil 1 yıl gibi kısa bir sürede 3.5 milyon TL harcayarak okulun eğitim ve öğretime kazandırdı.

"Gerçekten bugün bizim için özel bir gün, çok farklı bir onur çok genç yaşta okuma yazma öğrenemeden hayata veda eden anneciğimi kaybettiğimde;’’ Allah bana güç verirse annem adına bir okul yaptıracağıma kendime söz vermiştim. Daha sonra zamanın Tekirdağ valisi sayın Şenol Engin’inYerel bir kanaldaki canlı yayınına Çorlu Deri Sanayicileri Derneği başkanı olarak bağlanmış ve ‘’Allah bana imkan verirse birtane doğduğum yere,bir tanede doyduğum yere Okul yaptırmayı çok istiyorum’’ demiştim.Zaman geçti belli bir birikimimiz oldu,ama bu sözüm hiç aklımdan çıkmadı, içimdeki ses haydi artık zamanı geldi diyordu. Benim babam çok hayırsever bir insandır, cami, Çeşme, yol, köprü, kuran kursu gibi pek çok hayırları vardır. Bir gün; babacığım bunların hepsi çok güzel Allah kabul etsin ama bu ülkenin başına gelen pek çok felaketin altında cehalet var, büyük Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine erişmemiz için iyi eğitim görmüş gençlere çok büyük ihtiyaç var, bir tanede okul yaptıralım dedim. Sağolsun beni kırmadı, çünkü o, zamanında bana Ceketimi satar yine seni sonuna kadar okuturum diyebilen bir babaydı.

 Babam bir tanede ben isterim dedi.

O nedenle bu eserin meydana gelmesinde en büyük pay babama aittir, kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Doyduğum yer olan ÇORLU’nun okul ihtiyacı, doğduğum yer olan ÇANKIRI-ILGAZ’dan çok dah fazlaydı, bu nedenle öncelik Çorlu’nun  Okul yapımı için ozamanki Tekirdağ valimiz sayın Aydın Nezih Doğan beyin huzurunda imzaları atarken

Babam bir tanede ben isterim demişti. Şimdi ben diyorumki Allah bana güç verirse bir Okulda babamın adına doğduğum topraklarda yaptıracağım. Bu okulun inşası süresince bir kez daha şahit oldum ki ;

HAYIR İŞİ PARA İŞİ DEĞİL, GÖNÜL İŞİDİR.  Bu ülkeye gönül vermez, bu ülkenin insanlarını sevmezseniz, trilyonlarınızda olsa hayır yapmak, arkada bir eser bırakmak nasip olmaz.

Yeşil, bundan sonra bize verilebilecek en güzel hediye bu okulun eğitim kalitesinin sürekli artması, üniversite girişteki başarı oranının yükselmesidir. Ben, genç, dinamik, çalışkan eğitim kadromuza güveniyorum ve ilk yıl olmasına rağmen göstermiş oldukları başarı nedeniyle kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum, fakat unutmayalım ki Türk insanı,Türk öğrencisi olarak önümüzde daha gidecek çok çetin ve uzun bir yol var". 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Eğitime Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement