Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moldova Başbakanı Leanca ile Görüştü - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moldova Başbakanı Leanca ile Görüştü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moldova Başbakanı Leanca ile Görüştü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moldova Başbakanı Lurie Leanca tarafından kabul edildi.

11.09.2014 22:11  Güncelleme: 22:48

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moldova Başbakanı Lurie Leanca tarafından kabul edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zeybekci, Kişinev'de Türkiye–Moldova Serbest Ticaret Anlaşmasının (STA) imzalanmasının ardından, Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu sunum ile Türk ve Moldovalı iş adamları ile gerçekleştirilen toplantıya iştirak etti. Toplantıda, iki ülke arasındaki yatırım ve işbirliği fırsatları ele alındı.

Nihat Zeybekci, daha sonra Moldova Başbakanı Lurie Leanca tarafından kabul edildi. Görüşmede, STA hükümlerinin en hızlı şekilde nasıl hayata geçirilebileceği masaya yatırıldı.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, TİKA tarafından Kişinev Cumhuriyet Hastanesine hibe edilen yoğun bakım yataklarının teslim törenine de katıldı. Zeybekci, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Serbest Ticaret Anlaşması imza töreni vesilesiyle bulunduğum Kişinev'de aynı zamanda Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından Kişinev Cumhuriyet Hastanesine 70 yoğun bakım yatağının hibe edildiği bu törene de katılabilmek benim için büyük bir şeref oldu. Köklerimizin dayandığı Osmanlı Devleti'nden bu güne taşıdığımız en güzel geleneklerimizden biri din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyacı olana el uzatmak, yardım ve dayanışmada gönlümüzü de elimizi de açık tutmaktır. Bugün burada da bu geleneğin bir örneği sergileniyor ve biz de buna şahitlik etmekten mutluluk duyuyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moldova Başbakanı Leanca ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement