Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi ile "Markalar Şampiyonluğu'na bir adım daha yaklaştı" - Son Dakika
Ekonomi

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi ile "Markalar Şampiyonluğu'na bir adım daha yaklaştı"

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi ile "Markalar Şampiyonluğu\'na bir adım daha yaklaştı"

Castrol Ford Team Türkiye, ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4'üncü ayağı olan ve 16-17 Ekim tarihlerinde İzmir Seferihisar'da gerçekleştirilen 30'uncu Ege Rallisi'ni başarıyla tamamladı.

18.10.2021 09:56  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Castrol Ford Team Türkiye, ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4'üncü ayağı olan ve 16-17 Ekim tarihlerinde İzmir Seferihisar'da gerçekleştirilen 30'uncu Ege Rallisi'ni başarıyla tamamladı.

Ford'tan yapılan açıklamaya göre, Ege Rallisi'nde Castrol Ford Team Türkiye'nin genç pilotu Ümit Can Özdemir genel klasmanda saniyelerle neticelenen ilk 3 mücadelesinde, uzun süre önde götürdüğü zorlu ralliyi genel klasmanda 2'nci sırada tamamladı ve şimdiye kadar ki en önemli başarısını elde etti.

Ege Rallisi'nden önemli puanlarla dönen Castrol Ford Team Türkiye, hem "2 çeker" hem de "Gençler" kategorisindeki iddiasını güçlenerek sürdürdü.

Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. ayağı olan 30. Ege Rallisi, bu yıl 16-17 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirildi. Asfalt zeminde koşulan ve 2 güne yayılan yarışta değişken ve zaman zaman yoğun yağmurlu hava şartları, yarışın sonucunda büyük rol oynadı. 104 km'lik toplam 8 özel etaptan oluşan Ege Rallisi'nde mücadele üst seviyedeydi.

Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası için de puan veren rallide Castrol Ford Team Türkiye'de yarışa genç pilotlar Ali Türkkan ve Emre Hasbay hem "2 çeker" hem de "Gençler" klasmanında şampiyonanın ilk 2 sırasında başladı. İlk günün yüksek temposu ile "2 çeker" ve "Gençler"de Ali Türkkan ve Aras Dinçer ikilisi zirveye yerleşirken, hemen arkasından Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi onları takip etti. 2'nci günün 2'nci etabında Castrol Ford Team Türkiye'nin genç pilotları Ali Türkkan ve Aras Dinçer ikilisi yoldan çıkarak yarış dışı kaldı. Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi ise 1.liğe tırmanarak gün boyunca ilk sıradaki yerlerini korudular ve Castrol Ford Team Türkiye'ye "2 çeker" ile "Gençler" kategorisinde 1'inciliği getirdiler. Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi bu 2 kategoride Castrol Ford Team Türkiye'nin diğer pilotu Ali Türkkan'ın önünde 1'inciliğe tırmanmayı başardı.

Sezonun ilk 4 yarışında Castrol Ford Team Türkiye'nin genç pilotları Ali Türkkan ve Emre Hasbay arasındaki yüksek rekabet sonucunda kategorilerindeki diğer ekiplerle aralarında büyük bir fark oluştu. 4 çeker Fiesta R5 araçları ile genel klasmanda ilk 3 sıra için mücadele eden Ümit Can Özdemir- Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise bu araçla ilk sezonları olmasına rağmen bütün rakiplerini geride bırakarak zorlu yarışın ilk gününü 1'inci sırada tamamlama başarısını gösterdiler.

Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonanın en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi

2'inci günü kontrollü bir tempo ile sürdüren Castrol Ford Team Türkiye ekibi, yarışı da genel klasman ikincisi olarak tamamladı ve şampiyonanın bu sene ve önümüzdeki seneler için en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi. Castrol Ford Team Türkiye, "Markalar" şampiyonasında lider olarak başladığı Ege Rallisi'nde puan farkını daha da açarak "2021 Markalar Şampiyonluğu"na bir adım daha yaklaştı

2021 Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi ise "13-14 Kasım Kocaeli Rallisi (Toprak), 27-28 Kasım İstanbul Rallisi (Toprak)" şeklinde olacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında yapılan ve her kesimden ralli sürücüsüne açık tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup da Türkiye'deki operasyonuna Ege Rallisi'nde bütün hızıyla devam etti.

Ege Rallisi sonrası Fiesta Rally Cup'ta puan durumu şu şekilde oluştu:

"1.Okan Tanrıverdi (Fiesta R2) 37,4 puan, 2. And Sunman (Fiesta R2) 37,4 puan, 3. Serhan Türkkan (Fiesta Rally4) 32 puan"

Öte yandan Fiesta Rally Cup pilotları bu yıl otomobil sporlarının duayen ismi Şevki Gökerman'ın anısına düzenlenen Şevki Gökerman TOSFED Ralli Kupası'nın Ege Rallisi ayağını ilk iki sırasında olma başarısını gösterdi. Ayhan Germiri– Mustafa Nazik ikilisi kupanın Ege Rallisi ayağını kazanırken, Okan Tanrıverdi-Sevilay Genç ikilisi ise hemen arkalarından 2'nci sırayı elde ettiler.

Türk ralli efsanelerinden Serdar Bostancı ve Castrol Ford Team Türkiye tarafından 2017'den itibaren yeni formatıyla başlatılan ve Ford Fiesta'lar için özel olarak düzenlenen Fiesta Rally Cup, her yaştan deneyimli pilotları ve gelecek vaat eden genç pilotları profesyonel bir ekibin parçası haline getirmeye devam ediyor. Yüksek bir rekabet ortamı sunan Fiesta Rally Cup'ın bir sonraki ayağı 13-14 Kasım tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenecek ve Türkiye Ralli Şampiyonası'na da puan verecek olan Kocaeli Rallisi çatısı altında gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi ile 'Markalar Şampiyonluğu'na bir adım daha yaklaştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Ticaret Bakan Yardımcısı: KKTC ile ticaret hacmini artırmak ve paylarını genişletmek istiyoruz
    17:00 Ticaret Bakan Yardımcısı: KKTC ile ticaret hacmini artırmak ve paylarını genişletmek istiyoruz

    Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile 2023 yılında 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirdik.


Advertisement