Ekonomideki Sıkıntılı Dönem Aylarca Sürecek - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomideki Sıkıntılı Dönem Aylarca Sürecek

Ekonomideki Sıkıntılı Dönem Aylarca Sürecek

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, Ülkenin Bankacılık Sisteminin Temeli Sağlam Bir Yapıya Sahip Olduğunu, Ancak Ekonomideki Sıkıntılı Dönemin Daha Aylarca Süreceğini Söyledi.

22.07.2008 01:34

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ülkenin bankacılık sisteminin temeli sağlam bir yapıya sahip olduğunu, ancak ekonomideki sıkıntılı dönemin daha aylarca süreceğini söyledi.

Paulson, "Bu dönemi aşmak için çalışıyoruz ama, daha aylar alacak" dedi. Henry Paulson, "kötü" konut kredilerinin getirdiği mali güçlükler ile karşı karşıya kalacak banka sayısının artacağını da belirtti. ABD, bu ay, iflasa giden "IndyMac" Bankası’na el koymuştu.

Sistem sağlam

Henry Paulson, "Tabii, piyasaya baskı sürerken liste uzayacak. Ama bankacılık sistemimiz güvenlidir, sağlamdır. Denetçilerimiz işin başında. Bu durum yönetilebilir bir durum" diye konuştu. 100 bin dolara kadar olan banka hesaplarının FDIC tarafından tamamen sigortalı olduğunu belirten Paulson, FDIC sisteminin işlediği son 75 yılda hiç kimsenin bir kuruş parasını yitirmediğini vurguladı. "Ekonomimizde test edici bir dönemden geçiyoruz. Bu zor zamandır" diyen Paulson, "Unutmayın ki, ekonomimizin uzun vadeli temelleri sağlamdır. Politikaları yapanlar, denetçiler ve biz dikkatli bir biçimde işin başındayız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ekonomideki Sıkıntılı Dönem Aylarca Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement