Enerji Bakanlığı: Elektrik Kesintisi Yetersizlikten Kaynaklanmıyor! - Son Dakika
Ekonomi

Enerji Bakanlığı: Elektrik Kesintisi Yetersizlikten Kaynaklanmıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul'un tamamına en kısa sürede elektrik verileceği belirtildi.

30.12.2016 17:34  Güncelleme: 18:01

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul'un bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların tüm hızı ile devam ettiği bildirildi.

KISA SÜREDE İSTANBUL'UN TAMAMINA ELEKTRİK VERİLECEK

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Yedi hattın tamamında, Sakarya sınırları içerisinde meydana gelen tüm kopma ve arıza noktaları tespit edilmiş olup, 11 farklı ekiple bu noktalarda çalışmalar sürdürülmektedir. Kesintiler İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır.

"KESİNTİ, ELEKTRİĞİN YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI KAYNAKLANMIYOR"

Çalışmalar yoğun kar yağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir".


BEDAŞ, PLANLI KESİNTİLERİ İPTAL ETTİ

Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, İstanbul Avrupa yakası elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), 30, 31 Aralık ve 1 Ocak'taki planlı elektrik kesintilerini iptal etti. BEDAŞ, planlı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının ertelediğini duyurdu.

BEDAŞ'ın daha önce yaptığı açıklamada Çatalca, Sarıyer, Güngören, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Esenyurt, Sarıyer ve Beylikdüzü'ndeki bazı mahallelerde elektrik kesintisi olacağı kaydedilmişti.

Enerji Bakanlığı: Elektrik Kesintisi Yetersizlikten Kaynaklanmıyor!

Son Dakika Ekonomi Enerji Bakanlığı: Elektrik Kesintisi Yetersizlikten Kaynaklanmıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement