EPDK, iletim ek ücretini TEİAŞ tarifesinin binde yedisi olarak belirledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

EPDK, iletim ek ücretini TEİAŞ tarifesinin binde yedisi olarak belirledi

EPDK, 2027'de uygulanacak iletim ek ücretini TEİAŞ'ın iletim tarifesinin yüzde 0,7'si olarak belirledi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve 1 Ocak 2027'den itibaren geçerli olacak; ücretler aylık hesaplanıp takip eden ayın 25'ine kadar EPDK hesabına yatırılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2027'de uygulanacak iletim ek ücretini, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) iletim tarifesinin yüzde 0,7'si olarak belirledi.

EPDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 2027'de uygulanacak iletim ek ücreti, TEİAŞ'ın iletim tarifesinin yüzde 0,7'si (binde yedisi) olacak.

İletim ek ücretleri, TEİAŞ tarafından aylık hesaplanacak ve takip eden ayın 25'ine kadar EPDK hesabına yatırılacak.

Karar, 1 Ocak 2027'den itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi EPDK, iletim ek ücretini TEİAŞ tarifesinin binde yedisi olarak belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement