Expo 2020 İzmir'e TİM'den Büyük Destek - Son Dakika
Ekonomi

Expo 2020 İzmir'e TİM'den Büyük Destek

Expo 2020 İzmir\'e TİM\'den Büyük Destek

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden, İzmir'in aday olduğu EXPO 2020 sürecine büyük destek geldi.

21.04.2012 15:19  Güncelleme: 15:17

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, "Yaşayan Doğa" temasıyla Hollanda'nın Venlo kentinde gerçekleşen Botanik EXPO'sundaki Türk Pavyonu'nda yer alan İzmir standında 3 gün süreyle İzmir için katılımcılardan destek istediler.

Hollanda Kraliçesi Beatrix, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün, İzmir standını ziyaretinde, EXPO 2020 İZMİR Yönlendirme Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve EXPO 2020 İZMİR Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, İzmir'in EXPO adaylığı hakkında Kraliçe Beatrix'i bilgilendirdiler.

Aynı zamanda Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan TİM Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'in zaman ve mesai kavramını bir tarafa iterek EXPO 2020 yarışını İzmir'in kazanması için olağanüstü bir gayretle çalıştıklarını, TİM olarak bu çabaya destek vermek için Hollanda'daki programa TİM adına katıldıklarını söyledi.

EXPO 2020 İzmir'in sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin büyük önem verdiği bir organizasyon olduğuna işaret eden Alharal, "Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak İzmir Valimiz Mustafa Cahit Kıraç'ın Başkanlığını yürüttüğü, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu'nda görev alıyoruz. Yürütme Komitesi Başkanımız Mahmut Özgener ise, TİM'de geçmiş dönemde Başkan Vekili olarak görev almış son derece başarılı bir ihracatçımız. Hem Kıraç, hem de Özgener EXPO 2020'nin İzmir'e kazandırılması için insanüstü bir tanıtım ve seyahat programının içindeler, bizde kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Hollanda'da İzmir standını Hollanda Kraliçesi Beatrix ile birlikte Cumhurbaşkanımız Gül ve Hanımefendinin ziyareti hepimize ilave motivasyon sağladı. İzmir açısından son derece başarılı bir tanıtıma imza atıldı." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise, TİM ve Türkiye genelindeki 55 bin ihracatçının EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenmesi için bir nefer gibi dünyanın dört bir tarafında çalışma yürüttüğünü, yazışmalarında EXPO 2020 İzmir logosunu kullanmak için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Venlo'da gerçekleşen Botanik EXPO'suna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün heyeti ile birlikte TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal ve TİM Sektörler Konseyi Üyesi Osman Bağdatlıoğlu katılırken, İzmir'den İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı M.Cahit Kıraç, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar, Büyükelçi ve Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyon Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Özkara, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreter Yardımcısı Adil Kır, EXPO Uzmanı Nazlı Kayı ve EXPO Uzmanı Ufuk Gürel'den oluşan heyet katıldı.

Fotolu: soldan sağa; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix. TİM Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, İzmir standında bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Expo 2020 İzmir'e TİM'den Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement