Foxconn Sharp'ı Satın Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Foxconn Sharp'ı Satın Aldı

Yaşadığı mali krizin etkisinden kurtulamayan Japan teknoloji devi Sharp, dünyanın en ünlü elektronik imalatçılarından olan Foxconn'un 5.9 milyar dolarlık teklifini kabul etti.

25.02.2016 10:19  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki gündür devam eden görüşmelerde 5,3 milyar dolarlık ilk teklifini 5,9 milyar dolara yükselten Foxconn'un bu teklifi Sharp tarafından kabul edildi. Birçok iPhone, iPad, Playstation ve Xbox gibi tüm dünyada pazarı olan teknolojik cihazların üreticisi olarak biliniyor. Aynı zamanda Foxconn Çin'in en büyük ihracatçıları arasında zirvede yer alıyor.

Sharp'a teklif veren şirketler arasında Japonya hükümetinin desteklediği Innovation Network of Japan'da yer alıyordu.

JAPON HÜKÜMETİ YABANCILARA SATILMASINI İSTEMİYORDU AMA...

50 bin çalışanı bulunan Sharp, televizyon ve tablet başta olmak üzere çeşitli görüntüleme cihazları üretiyor. Japon hükümet yetkilileri, satış görüşmeleri öncesinde yaptıkları açıklamalarda birçok Japon markasının tedarikçisi konumunda olan Sharp'ın yabancı bir şirkete satılmasını istemediklerini belirtmiştiler. Sharp 2015 yılı Nisan-Kasım ayları arasında 918 milyon dolarlık zarar açıklamıştı.

TÜRKİYE'DE DE FABRİKASI VAR

Sharp'ın yeni sahibi Foxconn'un Malezya'dan Brezilya'ya Macaristan'dan Çek Cumhuriyeti'ne varıncaya kadar dünyanın birçok ülkesinde fabrikası bulunuyor. Şirketin Çorlu'da 14 bin metrekarelik üretim alanı bulunan bir fabrikası da mevcut. (Kaynak:Habertürk)

Foxconn Sharp\'ı Satın Aldı

Son Dakika Ekonomi Foxconn Sharp'ı Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Barış Kaçmaz: Çin malı ucuz ve kalitesiz olacak diye bir kaide yok.. Çin'de her kalitede üretim yapılıyor.. Siz sadece ucuzları tercih ettiğinizden olmasın o Çin malının kalitesizliği? 5 1 Yanıtla
  • Hakan emre: Japonlar bunu hak etmiyor :( çok üzüldüm Çinlilere geçmesine. Siz hiç uyduruk Japon malı bir ürün gördünüz mü? Cidden çok üzüldüm. Yazık olmuş 6 0 Yanıtla

Advertisement