Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi

Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, geçen ay ihracatta yüzde 30 civarında bir düşüş yaşandığını, toplam bir yıllık ihracatta yüzde 7 civarında bir düşüş olduğunu bildirdi.

17.05.2020 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, geçen ay ihracatta yüzde 30 civarında bir düşüş yaşandığını, toplam bir yıllık ihracatta yüzde 7 civarında bir düşüş olduğunu bildirdi.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Rauf Ateş moderatörlüğünde webinarda buluşarak, yeni normal hayatın kuralları içerisinde 2020 yılını değerlendirdi.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, personellerinin yüzde 60'nın evden çalıştığını, üretim alanında çalışanların ise sürecin başından itibaren önlemlerini almaya çalıştıklarını kaydetti.

Çalışanlarına pandemi sürecinde maddi yardım desteği sağladıklarını belirten Konukoğlu, Gaziantep Valiliğinin başlattığı "Biz Bize Yeteriz" kampanyasıyla da 60 bin aileye ulaştıklarını, yine valiliğin bir çalışması olan "Zimem Defteri" projesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Gaziantep'in pandemi sürecinde dahi, üretime devam eden güçlü bir şehir olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:

" Bu şehir toplam 7,5 milyar dolar ihracat yapmakta ve üretiminin yüzde 40'ına yakınını ihracata göndermektedir. Şuan için gıda ve ambalaj sektörü oldukça iyi bir şekilde ilerlemekte olup, diğer sektörlerde bir yavaşlama mevcuttur. Geçen ay ihracatımızda yüzde 30 civarında bir düşüş yaşadık. Ama toplam bir yıllık ihracatımıza baktığımızda yüzde 7 civarında bir düşüşümüz oldu. Gaziantep'te yine de beklenilenden çok daha iyi bir durumdadır."

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, iş gücünün yeteri kadar çalışamadığı bu dönemde, üretkenliği tetikleyecek teknolojik altyapı çalışmalarını hızlandıklarını kaydetti.

Üretken, müşteri ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilen bir yapı için güçlü bir anlayış geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Koçer, "Önümüzdeki dönemlerde ekonomik faaliyetlerin yeniden canlanması, sektörlerdeki işgücünün sürdürülebilirliği, tekstil, sanayi ve turizm sektörlerinin yeniden canlanmasını kademeli ve tedbirli bir şekilde devamlılığının sağlanmasını umuyorum. Devletimizin ön gördüğü normalleşme politikaları ve belirli kurallara uyulduğu takdirde kontrollü olarak normal düzene geçiş sağlayacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Koçer ayrıca GAGİAD olarak 120 bin maske dağıttıklarını bildirdi.

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur de satış ofislerinin kapanmasının bir akut etkisi yarattığını, gayrimenkul sektöründe çok fazla dijital pazara yer olmadığını kaydetti.

Değişen koşullarla birlikte farklı çözümler aradıklarını dile getiren Timur, mobil evler olabileceğini belirterek, "Bizler şu anda ki akut etkileri elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Eğer bu süreç 3 ila 5 ay gibi bir süreçte son bulursa sürecin daha kolay atlatılacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?
    14:24 Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?

    Türkiye'nin patates üretiminde lider konumunda olan Niğde'de, üzerine ilaç sıkılan patateslerin neden kırmızıya döndüğü merak konusu oldu. Sağlık açısından herhangi bir zararının olup olmadığı ise bilinmiyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.


Advertisement