Genç Girişimci Irak'taki Konferansda Konuşmacı Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Genç Girişimci Irak'taki Konferansda Konuşmacı Olacak

Genç Girişimci Irak\'taki Konferansda Konuşmacı Olacak

Ortadoğu ülkelerinde müteahhitlik işleri yapan genç girişimci Bora Can, dünyanın önde gelen şirketlerinin katılacağı konferansta ana konuşmacı olacak.

15.09.2013 11:53  Güncelleme: 12:18

Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde müteahhitlik işleri yapan Genç Girişimci Bora Can Yıldız, dünyanın önde gelen şirketlerinin katılacağı konferansta ana konuşmacı olarak yer alacak.

Halen Ortadoğu'da 200 milyon doların üzerinde proje üstlendiklerini anlatan EİD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, "Uluslararası şirketlere Irak ve bölge pazarını anlatacağım. Ortadoğu, özelikle Irak kendine has dinamikleri olan zor bir pazar. Bu pazarda iş yapmak için sadece sermaye yeterli olmuyor. Pazarda etkin olmak isteyen global şirketler bu konferansla ülkenin yapısını tanımaya çalışıyor. 5 yıldan fazla zamandır Ortadoğu, Irak ve Basra körfezinde başarılı işlere imza attık ve bu tecrübelerimizi şirket CEO'larına ve bürokratlara anlatacağız" diye konuştu.

Dünya Ekonomi Forumu, Dünya Politika Forumu, Ortadoğu Enerji Konferansı gibi pek çok uluslararası konferansta Türkiye'yi başarıyla temsil eden Türk girişimci Bora Can Yıldız şimdi de Dubai'de düzenlenen "MEED Middle East Iraq Infrastructure Conferance" adlı altyapı konferansında ana konuşmacı olarak yer alacak. Ortadoğu'da 700 kişiye istihdam sağlayan EİD İnşaatın uluslararası arenada büyük saygınlığa ulaştığına dikkat çeken Yıldız, "Uluslararası şirketlere Ortadoğu'da iş yapma dinamiklerini anlatacağız. Ortadoğu ve Irak'taki uluslararası tecrübelerimizi yine uluslararası şirketler ve yatırımcılarla paylaşacağız.15-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak konferansta ana konuşmacı olarak bölgesel dinamikleri, zorlukları, ve kurumsal deneyimlerini anlatacağız. Irak şu anda bir trilyon dolardan fazla alt yapı yatırımı yapıyor, limanlar, otoyollar, boru hatları, ve petrol ve gaz alt yapısı. Günlük 2 milyon varil olan petrol üretimi, 2020 yılında 8 milyon varile, 2030 yılında 12 milyon varile çıkacak, ancak bu kapasiteye ulaşabilmek için 1 trilyon dolarlık alt yapı yatırımı gerekiyor "diye konuştu.

Konferansa birçok bakan, bürokrat, uluslararası şirket temsilcileri katılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Genç Girişimci Irak'taki Konferansda Konuşmacı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement