Gökçeada'da Turizmcilere Yeni Fırsatlar - Son Dakika
Ekonomi

Gökçeada'da Turizmcilere Yeni Fırsatlar

Gökçeada\'da Turizmcilere Yeni Fırsatlar

Hazine'ye ait toplam 11 parça taşınmaz mal, turizm yatırımı yapılmak amacıyla ilana çıkarıldı.

03.01.2012 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde bulunan mülkiyeti Hazine'ye ait toplam 11 parça taşınmaz mal, turizm yatırımı yapılmak amacıyla ilana çıkarıldı. İrtifak hakkı tesisi şeklinde yapılacak değerlendirme ile 49 yıllığına bu arazileri turizm yatırımcısı arazileri bedava alacak.

Hepsi denize sıfır olan ve adanın en güzel ve değerli koylarında bulunan bu arazilerin ilk etabı geçtiğimiz aylarda sahiplerini bulmuştu. 20 Şubat tarihinde yapılacak üçüncü ihale ile turizm yatırımcılarına büyük fırsatlar çıkmakta. Kalkınmada öncelikli yöre kapsamında olan Gökçeada ve Bozcaada'da yatırımcılara büyük kolaylıklar var.KDV istisnasından,elektrik indirimine, Sigorta primi muafiyetinden pek çok kaleme teşvik mevcut. Gökçeada ve Bozcaada'da hazineye ait arazilerde yatırım yapanlara bir süre sonra arazinin tapudan da devri mümkün.10 kişi ve daha üzeri istihdam sağlayanlar bu teşviklerden yararlanabiliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı "Bu yılın ikinci ayında yapılacak üçüncü ihale bize yılbaşı hediyesi oldu.Çünki adalarımıza ne kadar çok yatırımcı gelirse (Özellikle turizm yatırımcısı) adalarımız o kadar çok gelişecek. Gökçeada ve Bozcaada'nın turizm de hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz.

Gelecek ay Gökçeada'da pirgoz bölgesinde bulunan ve hazineye ait 40 parça kadar turizm arazisinin ihaleye çıkacağı duyumunu aldık.Bu bölge aşağı yukarı beş bin yatak kapasiteli imarlı alanları kapsıyor ve toplam alanı 800 dönüm kadar.Bu ihale de yapıldığında Gökçeadanın yatak kapasitesi dörde katlanıp onbin olacaktır.Bu da bizim "Gökçeadaya bir milyon turist hayalimizin gerçek olmasıdır".Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan otel alanlarının bir an önce bakanlıkça onaylanmasını bekliyoruz.20 Şubatta yapılacak yeni ihaleye de bütün turizmcileri bekliyoruz. gelecek aylarda yapılacak Pirgoz bölgesinin İhalesine de turizmcilerimizin hazır olmasını diliyoruz."dedi.Yatırımcıların Gökçeada Kent Konseyi ile irtibata geçmeleri halinde kendilerine teknik destek de verebileceklerini aktaran Aylı "2012 Gökçeada Yılı Olacak"dedi.

Çanakkale Defterdarlığı sitesinde yayınlanan ilan metninde , 4706 Sayılı Kanunun Ek-3. Maddesi ve bu kanunun uygulanması hakkında Maliye Bakanlığı'nca çıkarılan yönetmelik hükümlerine göre Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait malların turizm yatırımı yapılmak amacıyla ilana çıkarıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "4706 Sayılı Kanunun Ek-3. Maddesi ve bu kanunun uygulanması hakkında Maliye Bakanlığınca çıkarılan yönetmelik hükümlerine göre İlimiz Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait toplam 11 taşınmaz mal turizm yatırımı yapılmak amacıyla ilana çıkarılmıştır. Son başvuru tarihi olarak belirlenen 20.02.2012 tarih ve saat 14.30'a kadar kapalı zarf halinde yapılacak müracaatlar hemen değerlendirmeye alınacak.

Bu konuda yayımlanan ilan ve bilgilere www.canakkaledeftardarligi.gov.tr ile www.milliemlak.gov.tr adreslerinden ve ayrıca Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nden ulaşılabilir"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Gökçeada'da Turizmcilere Yeni Fırsatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement