Hatay'da Ab-Türkiye İlişkileri Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Hatay'da Ab-Türkiye İlişkileri Değerlendirme Toplantısı

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde AB-Türkiye ilişkileri üzerine sohbet toplantısı düzenledi.

31.03.2016 17:00

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde AB- Türkiye ilişkileri üzerine sohbet toplantısı düzenledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Avrupa Birliği'nin bugüne kadar yapılmış en medeni ve en büyük projesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin de bu projenin içerisinde olması gerektiğine dikkati çeken Çinçin, "Hem mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı, hem de vize muafiyetleri açısından bu projenin içinde olma zorunluluğumuz vardır. Bu konuda ikilemlere düşüp zaman zaman güncel trendlerle hareket etmememiz lazım. Bu bir yolculuktur. Bunun sonunda da Avrupa Birliği bizi içine almazsa almasın. Ama ben şuna inanıyorum. Avrupa Birliği medeniyet projesidir. Doğru bir projedir. İnsan haklarına önem veren bir projedir. Bu şekilde ben gelişmemi zaten tamamlarım" diye konuştu.

Avrupa Takım Üyesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Denk de AB ve Türkiye ilişkileri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hatay'da Ab-Türkiye İlişkileri Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement