Hedefleri Kuzey Afrika ve Ortadoğu Pazarı - Son Dakika
Ekonomi

Hedefleri Kuzey Afrika ve Ortadoğu Pazarı

Hedefleri Kuzey Afrika ve Ortadoğu Pazarı

Iğdır'da 2011 yılında 10 milyon lira maliyetle kurulan strafor ve inşaat malzemesi üreten fabrika şu ana kadar 12 milyon liralık ihracat gerçekleştirdi Fabrikanın çalışma koordinatörü Kara: "Biz bu bölgenin böyle bir yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyorduk. İki yıl önce kurduğumuz fabrikamız şu ana kadar 12 milyon TL ihracat gerçekleştirdi.

01.02.2014 11:10

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da 2011 yılında 10 milyon lira maliyetle kurulan ve şu ana kadar da 12 milyon liralık ihracat gerçekleştiren strafor ve inşaat malzemesi üreten fabrika, Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarlarında yer almak istiyor.

Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkmenistan'a inşaat malzemesi satan fabrikada 50 kişi istihdam ediliyor.

Fabrikanın çalışma koordinatörü Subay Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları yatırımla hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağladıklarını ifade etti.

Kara, fabrikayı 2011 yılında kurduklarını ancak 2012 yılında faaliyet göstermeye başladıklarını anlatarak, "Biz bu bölgenin böyle bir yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyorduk. İki yıl önce kurduğumuz fabrikamız şu ana kadar 12 milyon TL ihracat gerçekleştirdi. Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkmenistan'a inşaat malzemesi satıyoruz. Amacımız Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarlarında yer almak" diye konuştu.

İhracat gerçekleştirdikleri ülkelerin üretilen malzemeleri oldukça beğendiğini ve sürekli sipariş verdiklerini belirten Kara, şöyle devam etti:

"Üretilen ürünlerimizin hepsi standartlara uygun şekilde üretiliyor. Birçok yere bayilik verdik ve ürünlerimiz oldukça ilgi görüyor. Yurt dışında birebir görüştüğümüz müşterilerimiz var. Fabrikamızdan her gün ortalama 6-7 tır inşaat malzemesi gönderiliyor. Hedefimiz uluslararası pazarlarda yer almak. Bunun için de elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Iğdırlı değiliz ancak bu bölgeye önemli yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Doğu Anadolu ve komşu ülkelerde bile bizim fabrikamızdan daha büyük, bu sektörde iş yapan fabrika bulunmuyor. Bölgenin sayılı fabrikalarından biriyiz."

"İkinci fabrikamızı da kurmayı planlıyoruz"

Kentte ikinci bir fabrikayı da kurmayı düşündüklerini kaydeden Kara, şunları kaydetti:

"Yaptığımız yatırımlarla hem ekonomik hem de sosyal hayata fayda sağlamaya çalışıyoruz. Çalıştırdığımız personel sayısını arttıracağız. Bir yandan da göçün önüne geçmeye çalışacağız. Yöre insanının geçimi tarım ve hayvancılık ancak biz bunun yanında sanayide de çalışma yapıp insanlara fayda sağlamak istiyoruz. Bu işletmeye benzer başka yerlerde de iş yapıyoruz. Havalimanının kurulması bizim için çok güzel oldu. Çünkü daha önce işlerimizi takip etmeye gelmekte zorluk çekiyorduk ama şu an istediğimiz zaman gelip burada işlerimizi takip ediyoruz. Bu yatırımlarımızı arttırıp insanları iş sahibi yapmak için çalışıyoruz." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hedefleri Kuzey Afrika ve Ortadoğu Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement