Herkesi Ters Köşe Yaptı! Haberler.com Yazarı Sonucu Bir Hafta Önce Bildi - Son Dakika
Ekonomi

Herkesi Ters Köşe Yaptı! Haberler.com Yazarı Sonucu Bir Hafta Önce Bildi

Cumhuriyetçileri bile şaşırtan Trump'ın zaferini Haberler.com'un deneyimli köşe yazarı Sadettin Bulutoğlu, bir hafta öncesinden yazdı. İşte Bulutoğlu'nun seçim sonucu değerlendirmesi.

09.11.2016 11:42  Güncelleme: 11:45

Amerikan seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump, zaferini ilan etti ama dünya Amerikan halkının yaptığı sürprize alışmaya çalışıyor. Cumhuriyetçileri bile şaşırtan zaferi, 1 hafta önce yazan biri vardı. Haberler.com'un deneyimli köşe yazarı Sadettin Bulutoğlu, ABD seçim sonuçları öncesi yazdığı köşe yazısında Trump'ın kazanabileceğini yazmıştı.

Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. başkanı seçilmesinin ardından seçim sonuçlarına yönelik ilk değerlendirmeyi de yapan Bulutoğlu, "ABD seçim sonuçları bize ABD seçmeninin de daha farklı kararların altına imza atabilecek bir başkan arayışı içinde olduğunu gösterdi." dedi.

Seçim sonrası Bulutoğlu'nun değerlendirmesi şöyle;

ÇOK RENKLİ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

2 Kasım'daki köşe yazımda beklenenin aksine TRUMP'ın kazanmasının çok da sürpriz olmayacağını belirtmiştim.
Dünya kamuoyu Hillary Clinton'ın; daha ağır başlı, sakin ve iyimser yaklaşımlarıyla daha uyumlu bir politika uygulayacağı görüşünde birleştiğini görmekteydik.

Son dönem dünya üzerinde öne çıkan siyasi aktörlere bakınca, ABD seçim sonuçları bize ABD seçmeninin de daha farklı kararların altına imza atabilecek bir başkan arayışı içinde olduğunu gösterdi.
Ekonomi çevrelerinin şu an itibariyle sonuca verdikleri olumsuz tepki, kısa süre sonra yeni başkanın konuşmalarıyla stabil bir hal alacağını düşünüyorum.

Şu an gözler tamamen yeni başkanın seçim sonucu yapacağı konuşmalara yönelmiş durumda ve ağzından çıkacağı her söze tepki nasıl tepki verileceğini değerlendirmektedir.

Burada beni en çok merak uyandıran kısmı yazımda da belirttiğim son dönem başkanların hangi şartlarda olursa olsun 2 dönem boyunca devam eden başkanlık süreçlerinin TRUMP'ın başkanlık döneminde devam edip etmeyeceğidir. Seçim stratejisindeki sert çıkışlarının mı ağır basacağı yoksa ABD yönetim sisteminin TRUMP'ı zaman içinde başkanlık ağırlığıyla daha temkinli adımlar mı atacağını hep birlikte yakın zamanda yaşayarak göreceğiz.

Herkesi Ters Köşe Yaptı! Haberler.com Yazarı Sonucu Bir Hafta Önce Bildi

Son Dakika Ekonomi Herkesi Ters Köşe Yaptı! Haberler.com Yazarı Sonucu Bir Hafta Önce Bildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement