İETT ulaşıma zam yapılacağını duyurdu: Yeni rakam yüzde 50'nin altında olmayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

İETT ulaşıma zam yapılacağını duyurdu: Yeni rakam yüzde 50'nin altında olmayacak

17.03.2022 15:42  Güncelleme: 15:47

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili İETT Kağıthane garajında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili'ye "Toplu ulaşıma zam yapılacak mı?" diye soruldu. Bilgili, "UKOME'ye bir öneri gelecek ve bu rakam yüzde 50'nin altında olmayacak." ifadelerini kullandı.

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili İETT Kağıthane garajında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili'ye "Toplu ulaşıma zam yapılacak mı?" diye soruldu. Bilgili'nin yanıtı İstanbulluları üzecek cinsten.

İETT'den ulaşıma zam açıklaması: UKOME'ye bir öneri gelecek ve bu rakam yüzde 50'nin altında olmayacak

"YÜZDE 50'NİN ALTINDA OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Meslek gruplarının zam talebi olduğunu belirten Bilgili, "2 büyük kapsamlı meslek örgütleri ile yapılan toplantıda bütün meslek grupları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda fiyat artışı talebinde bulundular. Belediye de sektörlerden gelen bu taleplere kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum. İlk UKOME'de gündeme bununla ilgili bir öneri gelecektir ve bu rakamın da yüzde 50'nin altında olacağını düşünmüyorum" dedi.

CHP'Lİ 11 BELEDİYEDEN ZAM AÇIKLAMASI

CHP'nin 11 büyükşehir belediye başkanı, geçtiğimiz hafta ortak bir açıklama yapmış ve artan akaryakıt, elektrik ve personel maliyetleri nedeniyle toplu taşıma ücretlerinde ciddi bir artışın kaçınılmaz olduğunu söylemişti. "Toplu taşımada kullanılan akaryakıttan ÖTV alınmaması" taleplerinin merkezi idare tarafından duymazdan gelindiğini belirten CHP'li başkanlar, "Üzülerek ifade ederiz ki, elimizde olmayan nedenlerle bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmak durumunda kalacağız" ifadelerini kullanmıştı.

AKAYAKITA 70 GÜNDE YÜZDE 94'TEN FAZLA ZAM GELDİ

CHP'li başkanların ortak açıklamasında, yılbaşından bu yana 70 gün içerisinde akaryakıt ücretlerinin yüzde 94'ten fazla arttığına dikkat çekilerek, belediyelerin toplu taşıma hizmetlerini kaldıramayacak düzeye geldikleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İETT ulaşıma zam yapılacağını duyurdu: Yeni rakam yüzde 50'nin altında olmayacak - Son Dakika


Advertisement