İstanbul'da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle 134. Kanton Fuarı tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle 134. Kanton Fuarı tanıtıldı

İstanbul\'da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle 134. Kanton Fuarı tanıtıldı

Yaklaşan Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenen ve Türk iş dünyası liderlerinin katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) düzenlediği etkinliğe Çin Dış Ticaret Merkezi Genel Direktörü Chu Shijia ve Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong da katıldı. Fuarın Çin'deki en önemli ticari etkinliklerden biri olduğunu belirten Chu, fuarın yeşil-düşük karbonlu, akıllı ve yenilikçi ürünlere odaklanacağını söyledi. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer ise her yıl Kanton Fuarı'na katılan Türk şirketlerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

12.09.2023 13:19

134. Kanton Fuarı için İstanbul'da düzenlenen tanıtım etkinliğinden çeşitli görüntüler

Yaklaşan Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenen ve Türk iş dünyası liderlerinin katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) düzenlediği etkinliğe Çin Dış Ticaret Merkezi Genel Direktörü Chu Shijia ve Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong da katıldı.

Yaygın şekilde Kanton Fuarı olarak bilinen fuarı düzenlemek ve tanıtmaktan sorumlu devlet kurumuna başkanlık eden Chu, fuarın Çin'deki en önemli ticari etkinliklerden biri olduğunu ve yıllardır küresel düzeyde katılım çektiğini söyledi.

Chu ayrıca bu yılki fuarın yeşil-düşük karbonlu, akıllı ve yenilikçi ürünlere odaklanacağını belirtti.

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ise fuarın 1957'de kurulmasından bu yana, Türkiye ve Çin arasında ticareti teşvik edip iki ülke arasındaki dostluğu ilerletmede oynadığı tarihi role dikkat çekti.

Her yıl Kanton Fuarı'na yaklaşık 150 Türk şirketinin katıldığını hatırlatan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, yakın gelecekte bu sayıyı 250'ye çıkarmanın hedeflendiğini vurguladı.

Özer, "İstanbul Ticaret Odası, ülkelerimiz arasındaki ticaret ve iş ilişkilerinin artmasına katkıda bulunmak üzere gerekli desteği sağlamaya her zaman hazırdır" dedi.

700.000 üyesi bulunan İTO, Türkiye'nin en büyük ticaret odaları arasında yer alıyor.

134. Kanton Fuarı, 15 Ekim'de Çin'in güneyindeki Guangzhou kentinde başlayacak. Fuarın çevrimiçi platformu ise 4 Kasım'daki kapanışa kadar katılımcı ve alıcılara hizmet verecek.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi İstanbul'da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle 134. Kanton Fuarı tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement