İstanbul: Hes Kablo, İhracat Yaptı Ülke Sayısını 100'ye Yükselti - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul: Hes Kablo, İhracat Yaptı Ülke Sayısını 100'ye Yükselti

Türkiye'nin Önde Gelen Kablo Firmalarından Hes Kablo, Uluslararası Alandaki Başarısını Artırarak Sürdürüyor. İsveç'ten Güney Afrika'ya, Şili'den Yeni Zelanda'ya, ABD'den İngiltere'ye Ürünlerini 5 Kıtaya Ulaştıran Hes Kablo, Hong Kong ve Leshoto ile Birlikte İhracat Yaptı Ülke Sayısını 100'ye Yükselti. Hes Kablo'nun 2006 Yılının İlk On Ayındaki İhracat Rakamı İse 50 Milyon Dolara Ulaştı.

11.12.2006 13:01

Türkiye'nin önde gelen kablo firmalarından HES Kablo, uluslararası alandaki başarısını artırarak sürdürüyor. İsveç'ten Güney Afrika'ya, Şili'den Yeni Zelanda'ya, ABD'den İngiltere'ye ürünlerini 5 kıtaya ulaştıran HES Kablo, Hong Kong ve Leshoto ile birlikte ihracat yaptı ülke sayısını 100'ye yükselti. HES Kablo'nun 2006 yılının ilk on ayındaki ihracat rakamı ise 50 milyon dolara ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre, tel ve kablo üretiminde dünya kalitesinde üretim gerçekleştiren HES Kablo, sektördeki liderliğini 2006 yılında da sürdürüyor. "Dünya Kalitesi" sloganı ile hareket eden HES Kablo, çeyrek yüzyılı aşan tecrübesi ve sunmuş olduğu yüksek kaliteli ürünler ile yurt içi pazarının yanı sıra uluslararası arenada da saygın markalarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. 1980 yılında ilk kez İran ve Irak ile başladığı ihracattına her yıl yeni ülkeler ekleyen HES Kablo, aralık ayı itibariyle ihracat yaptığı ülke sayısını 100'e yükseltti. HES Kablo, aralarında ABD, İngiltere, İsveç, Yeni Zellanda, Güney Afrika gibi ülkelerin bulunduğu ihracat listesine son olarak Hong Kong ve Leshoto'yu ekledi.

Bakır haberleşme kablosu, fiber optik kablo, Data ve LAN kablosu, enerji kablosu, aluminyum iletken, elektrolitik bakır tel, emaye bobin teli ve PVC granül üretimi gerçekleştiren HES Kablo, 2006'nın ilk on ayında ihracat rakamını ise 50 milyon dolara yükseltti. 2007 yılında bakır tesisi yatırımı yaparak kapasite artırımına gitmeyi hedefleyen HES Kablo, Kayseri'de bulunan 71 bin metre karesi kapalı olmak üzere toplam 210 bin metre kare alana sahip entegre tesislerinde 720 kişilik uzman kadrosu ile üretimlerini gerçekleştiriyor. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl belirlemiş olduğu ilk 500 firma sıralamasında 91. sırada yer alan Hes Kablo, uluslararası ve yerli standartlara göre üretilen ürünlerin yanı sıra, özel müşteri şartnameleri ve isteklerine göre de üretim yapılabiliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İstanbul: Hes Kablo, İhracat Yaptı Ülke Sayısını 100'ye Yükselti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement