İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş Açıklaması

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş Açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, hayatını kaybeden Borusan Holding'in Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık için "Sanayimizin yüz akı kuruluşlarından Borusan Holding'in kurucu ve Onursal Başkanı, Asım Kocabıyık'ı"...

28.12.2012 14:48

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, hayatını kaybeden Borusan Holding'in Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık için "Sanayimizin yüz akı kuruluşlarından Borusan Holding'in kurucu ve Onursal Başkanı, Asım Kocabıyık'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz" dedi.

Yalçıntaş, Kocabıyık'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Cumhuriyetin ilk nesil sanayicilerinden birisi olan Kocabıyık'ın her zaman sosyal sorumluluk anlayışının örnek ismi ve sivil toplum kuruluşlarındaki sağduyunun sesi olduğunu belirten Yalıçıntaş, Kocabıyık'ın Türk sanayinin dışa açıldığı dönemlerde İstanbul Sanayi Odası (İSO), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) gibi kurumlarda aldığı görevlerde, örnek ve akılcı politikalarla iş dünyasına rehberlik ettiğini dile getirdi.

Kocabıyık'ın 40 yılı aşan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeliğindeki mümtaz kişiliğinin sadece ekonomi tarihi açısından değil, Cumhuriyet tarihi açısından da alınacak derslerle dolu olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Kamuoyu ve sanatseverlerin gönlünde de Sayın Kocabıyık'ın ayrı bir yeri vardır. Kendisi, Borusan Kocabıyık Vakfı aracılığıyla eğitim, kültür ve sanat alanlarında toplumun gelişimini destekleyecek projeleri hayata geçirdi. Hayatı boyunca, ülkesine hizmet olarak gördüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliğiyle ilköğretim, lise, yüksek okul, fakülte ve öğretmen evi gibi sayısız eğitim kurumları yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmetine sundu. Sayın Asım Kocabıyık hayat felsefesini, 'Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım' sözleriyle anlatmıştı. Bu toplum iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, eğitim ve sanat kurumlarıyla kendisini daima minnetle ve şükranla anacaktır. Kendisine rahmet, yakınlarına, Borusan camiasına, iş dünyasına baş sağlığı ve sabır diliyorum."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement