İşveren En Çok Makineci Arıyor - Son Dakika
Ekonomi

İşveren En Çok Makineci Arıyor

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan araştırmada, tekstil sektöründeki makineciler en fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasında ilk sırada yer aldı.

19.11.2014 09:32  Güncelleme: 09:56

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, araştırmanın bu yılın Mayıs-Haziran döneminde 75 ilde tam sayım, 6 ilde örneklem yöntemiyle yapıldığını belirtti. Araştırma için 129 bin 65 işyerinin ziyaret edildiğini vurgulayan Yazıcı, bu sayede işgücü piyasasında en fazla ihtiyaç duyulan mesleklerin tespit edildiğini belirtti.

ENÇOK ARANAN MESLEKLER

İşverenlerin aradığı nitelikte eleman bulamadığını ifade eden Yazıcı, eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler arasında sırayla tekstil sektöründeki makineciler, satış danışmanı, beden işçisi, garson, kaynakçı, şoför, mobilyacı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve muhasebecinin geldiğini belirtti.

200 BİNE YAKIN İŞ VAR İŞÇİ YOK

Yazıcı, çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 farklı meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunun tespit edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Her 5 işverenden birinin açık işi var. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 29'unun, insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektöründeki işyerlerinin yüzde 28'inin, konaklama ve yiyecek hizmet faaliyetleri sektöründeki işyerlerinin ise yüzde 27'sinin açık işi bulunmaktadır.

İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR

Eleman temininde güçlük çektiğini belirten işverenlerin buna sebep olarak ilgili meslekte aradığı düzeyde niteliğe ve beceriye sahip eleman bulunamamasını gösteriyor.

İşveren En Çok Makineci Arıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İşveren En Çok Makineci Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ali bayrak: tekstil sektöründe insanı köpek gibi çalıştırıyorlar, insan muamelesi bile yok paraya gelince askeri ücret kimi yerde sigorta bile yok, mesai saat başı 1 veya 2 lira tozun nerden çıktığı bile belli değil yan gelip yatıp demeyle olmuyor bu işler icraat yapsınlar. . . . . . . 6 0 Yanıtla
  • melo: bi tekstil birmasında grafiker olarak çalışıyorum ve aldığım para asgari ücret. nasıl bi kafa bu ? 3 0 Yanıtla

Advertisement