İzmit Belediyesi'nden Yılbaşı Öncesi İşyerlerine Denetim - Son Dakika
Ekonomi

İzmit Belediyesi'nden Yılbaşı Öncesi İşyerlerine Denetim

İzmit Belediyesi\'nden Yılbaşı Öncesi İşyerlerine Denetim

İzmit Belediyesi tarafından yılbaşı öncesi işyerlerinde denetim yapıldı.

28.12.2017 14:06

İzmit Belediyesi tarafından yılbaşı öncesi işyerlerinde denetim yapıldı.

İzmit Belediyesi vatandaşların güvenliği öncesi yaptığı işyeri denetemlerini yılbaşı öncesinde sıkı bir şekilde sürdürüldü. Belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimler kapsamında market, büfe, pastane, kuru yemiş satış yerleri ile tatlıcılar kontrol edildi. Yapılan denetimlerde hijyen, etiket, ürünlerin son kullanım tarihi ve genel temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı incelendi.

Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirten yetkililer, "Vatandaşlar, alışveriş yaparken soyulmadan ve yıkanmadan yenen gıda maddelerini kesinlikle açıkta satılan yerlerden almamalı, ürünlerin son tüketim tarihlerine dikkat etmeli, gözle kontrol ederek tarihi geçmemiş olsa bile rengi bozulmuş ve kokmuş gıda maddelerini satın almamaları, satın aldıkları tüm malzemelerin fiyat etiketi olması gerektiğinden fiyat etiketi olmayan ürünleri satın almamaya dikkat etmeleri gerekmektedir" uyarısında bulundular.

İzmit Beklediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Vergi Dairesi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından alkol satan yerlerde de denetimler yapıldı. Denetimlerde alkol şişelerinin üzerindeki bandrollerin ve faturaların kontrolü yapıldı. Yaklaşık 20 işletmede yapılan denetimlerde bir işletmede TAPDK Belgesi olmadan alkollü içecek ve tütün mamulleri satışı yapıldığı tespit edilerek ürünlere geçici olarak el konulurken işletme sahibi hakkında da yasal işlem yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İzmit Belediyesi'nden Yılbaşı Öncesi İşyerlerine Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement