Kadın Girişimciler E-Ticareti Masaya Yatırdı - Son Dakika
Ekonomi

Kadın Girişimciler E-Ticareti Masaya Yatırdı

Kadın Girişimciler E-Ticareti Masaya Yatırdı

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ve Elektronik Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği'nin iş birliğiyle "Ticarette kadın olmanın e-hali" konulu konferans düzenlendi.

13.06.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ve Elektronik Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği'nin iş birliğiyle "Ticarette kadın olmanın e-hali" konulu konferans düzenlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek, " Türkiye'de 1 milyon 200 bin erkek girişimciye karşılık sadece 80 bin kadın girişimci bulunuyor. Toplumu kalkındırmak istiyorsak, öncelikli hedefimiz kadınları eğitmek olmalıdır. Sosyalleşme ve eğitim önce ailede başlar. İyi eğitilmiş kadınlarımız hem çocuklarımızı iyi yetiştirecek, hem de iş yaşamındaki başarı ve katkılarıyla ülkemize büyük değerler kazandıracaklardır" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan da mobil iletişimin çağımızdaki önemine dikkat çekerek, "İnternetle dünyanın her tarafı hepimizin pazarı ve dünyanın her yerindeki üretici ve satıcılar hepimizin rakibi haline geldi. Günümüzde dünya e-ticaret hacmi 1 trilyon doları aşmış durumda. Türkiye'de ise bankalararası kart merkezinin 2012 verilerine göre e-ticaret hacmi 30,6 milyar lira civarında. 2013 yılında bu rakamın 50 milyar lirayı aşması bekleniyor. Görüldüğü gibi bu büyük potansiyeli ıskalama lüksümüz yok. Türkiye'nin orta ve ileri teknolojide Avrasya'nın üretim merkezi olma iddiasını realize edecek kentlerin başında Bursa geliyor. Dolayısıyla, mobil iletişim teknolojilerini etkin kullanma konusunda örnek il olma misyonu da Bursa'ya yakışır" şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü internet stratejisti Atıf Ünaldı'nın yaptığı konferansta, Bilginet Genel Müdür Yardımcısı Merter Özdemir, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner ve İninal Mastercard Genel Müdürü Çelik Ören, mobil iletişim ve yeni nesil e-ticaret hakkında bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kadın Girişimciler E-Ticareti Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement