Kagider'in "Online Girişimcilik Atölyesi" Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kagider'in "Online Girişimcilik Atölyesi" Başlıyor

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) "KAGİDER Pusula-Online Girişimcilik Atölyesi" projesi tanıtıldı.

02.11.2016 14:18

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) "KAGİDER Pusula-Online Girişimcilik Atölyesi" projesi tanıtıldı.

Dernek açıklamasına göre, KAGİDER'in Işık Üniversitesi akademik iş birliğiyle hayata geçirdiği KAGİDER Pusula-Online Girişimcilik Atölyesi projesinin lansmanı gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay ve KAGİDER Pusula'nın iş ortağı hepsiburada.com Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi katıldı.

KAGİDER Pusula'da kadınlara finansa erişim konusunda destek veren Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu da konuşmacılar arasında yer aldı.

Etkinlikte konuşan KAGİDER Başkanı Oktar, Türkiye'de kadın girişimcilerin sayısının 110 bine ulaştığını ve kadın girişimcilerin yüzde 82'sinin hizmet sektöründe faaliyet gösterdiğini belirtti. Kadınların kurduğu işletmelerin yüzde 85'inin 3 yıl içerisinde kapandığına dikkati çeken Oktar, şunları kaydetti:

"Kadın girişimcilerin önündeki en büyük engelleri eğitim, finansa erişim, pazara erişim ve rol model eksikliği oluşturuyor. Bütün bunlar da kadınların girişimcilik serüveninde yola çıkmasını engelleyen öz güven eksikliğine sebep oluyor. KAGİDER olarak Online Girişimcilik Atölyesi ile kadın girişimcilerimize 'Pusula' olacağız."

Oktar, Dünya Ekonomik Forumu'nun geçen hafta açıklanan 2016 raporuna göre; kadınların ekonomiye katılım sıralamasında Türkiye'nin 144 ülke arasında 129. sırada yer aldığını dile getirdi. Kadınların istihdama katılımının yüzde 27,5; girişimci oranının ise yüzde 8 seviyesinde olduğunu vurgulayan Oktar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede en fazla 110 bine çıkabilen kadın girişimci sayımızın çok düşük olduğu aşikar. Kadınların ekonomiye katılımı büyük önem taşıyor. Kadın girişimciler kazançlarının yüzde 90'ına yakın miktarını aileleri ve bulundukları topluluk için yeniden yatırıma dönüştürerek, kapsamlı ekonomik büyümeyi doğrudan kalkınmaya bağlıyorlar. Araştırmalara göre, Türkiye'de kadınlar ve erkekler iş gücüne eşit şekilde katılıyor olsaydı ülkemizin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'sı (GSYİH) yüzde 30 daha fazla olacaktı. Biliyoruz ki ekonomik büyümenin ve kalkınmanın yolu kadınları ekonomiye katmaktan, kapsayıcı bir ekonomiden geçiyor.

Girişimci adaylarına iş planı hazırlama aşamaları, fikri mülkiyet hakları, kurumsal kimlik, mali mevzuat uygulamaları, hukuk, pazarlama ve satış gibi işlerini kurarken yardımcı olacak bir dizi konuyu ele aldığımız, deneyimlerini birinci ağızdan paylaştığımız eğitimleri Işık Üniversitesi'nin Akademik partnerliği ile 23 modül altında topladık. KAGİDER Pusula ile her bir modülün akademik içerikleri, eğitim sunumları Işık Üniversitesi hocaları tarafından verilirken, KAGİDER üyelerinin deneyimleri ile de girişimcilere yol göstermeyi hedefliyoruz."

-"Kadına dair sorunlardan hiç söz edilmeyene kadar asla durmayacağız"

Işık Üniversitesi Rektörü Tekinay da "Kızlarımızın girişimciliğe özendirilmesinde öz güven eksikliğini ortadan kaldırarak, onlara rol model oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra onlara gerekli teknoloji ve bilimsel desteği de vererek, onları başarılı kılmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de öğrencilerimizi üniversitemizin duvarlar içinde değil, dünya sahnesinde hazırlıyoruz. Mezunlarımız dünya arenasında rekabet edecekler. Bunun bilinciyle onları geleceğe borçlanmış bir şekilde yetiştiriyoruz. KAGİDER ile bu projede bir arada olmaktan çok mutluyuz. Kadına dair sorunlardan hiç söz edilmeyene kadar asla durmayacağız" açıklamasında bulundu.

Hepsiburada.com Ticari Grup Başkanı Ekmekçi ise KAGİDER Pusula programının, girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlayan önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ekmekçi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu programın daha çok kadına ulaşması için hep birlikte çalışacağız. Türkiye, teknolojiye hızlı uyum sağlayan ve başarı arzusu yüksek olan genç nüfusu ile büyük bir potansiyel taşıyor. Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ile bu büyük potansiyel ortaya çıkacak. Son dönemlerde farklı platformda girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, cesaretlendirilmesi ve önünün açılması için çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Girişimcileri heyecanlandıracak bu çalışmaların sayısının daha da artması gerekiyor. Çünkü girişimcilik ruhu, içinde bulunduğumuz dijital çağda kritik başarı faktörü haline geldi.

Girişimci şirket kavramı da yükseliyor. Hepsiburada.com'un başarısının arkasında da girişimci ruha sahip bir ekip var. Girişimci bakış açısı, DNA'mızın bir parçasıdır diyebiliriz. Her gün arkadaşlarımızla birlikte neyi daha iyi yapabiliriz, diye düşünüyoruz. E-ticaret pazarı hızlı bir şekilde büyüyor ama e-ticaret Türkiye'de toplam perakende pazarından henüz yüzde 2 pay alabiliyor. Dolayısıyla yapacak çok işimiz var."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kagider'in 'Online Girişimcilik Atölyesi' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement