Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sinop'ta - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sinop'ta

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sinop\'ta

Yılmaz: "Biz, başı dik, bağımsız, kendi politikalarını kendisi uygulayan, güçlü hükümetleri olan bir Türkiye istiyoruz.

08.02.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz başı dik, bağımsız, kendi politikalarını kendisi uygulayan, güçlü hükümetleri olan bir Türkiye istiyoruz. İnşallah 30 Mart'ta halkımızdan bu desteği alıp bütün bu oyunları, tuzakları da boşa çıkartacağız" dedi.

Yılmaz, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi'nin açılış törenine katıldı. Ardından, AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Yılmaz, Sinop'a yapılan yatırımları anlattı.

Yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Biz bütün bu yatırımları nasıl yaptık? Geçmişte niye olmuyordu bugün niçin var? Geçmişte Türkiye aynı Türkiye değil miydi? Coğrafya aynıydı. İnsanlar aynı insanlardı. Kaynaklar aynı kaynaklardı. Niçin peki geçmişte bunlar yapılamadı da bu son 10 yılda yapıldı? Bunu iyi düşünmemiz lazım. Değişen ne oldu? Değişen yönetim oldu. Bakın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında güçlü bir hükümet oluşunca her şeyin değiştiğini gördük" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bugün 800 milyar doların üzerinde bir ekonomiye sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, 2002 yılında yatırımların ortalama tamamlanma süresinin 9 yılın üstünde olduğunu, bu zamanı geçen sene 3,5 yıla indirdiklerini söyledi.

"Bütün bunlar düzgün bir yönetim olmadan, dürüst bir yönetim olmadan kesinlikle mümkün değildi. Bu son 10 yılda güven ve istikrar veren hem de düzgün bir şekilde bu işleri yapan bir yönetim olduğu için Türkiye bu işleri başardı" diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde yaşadıklarımızı görüyorsunuz. Bazı çevreler, Türkiye'nin bu yükselişinden rahatsız oluyor, halkımızın refahından, giderek daha fazla güçlenmesinden rahatsız oluyor. Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. Nasıl kesecekler peki? Türkiye'nin başarısının sırrı neydi? Güçlü bir yönetim. Bunlar da yaptıklarıyla işte bu yönetimin istikrarını bozmak istiyorlar, güçlü bir yönetim olmasın istiyorlar. Türkiye yeniden o koalisyon dönemine dönsün, zayıf yönetimler olsun, içeriden dışarıdan bunlar başkaları tarafından kontrol edilsin istiyorlar ama biz, başı dik, bağımsız, kendi politikalarını kendisi uygulayan, güçlü hükümetleri olan bir Türkiye istiyoruz. İnşallah 30 Mart'ta halkımızdan bu desteği alıp bütün bu oyunları, tuzakları da boşa çıkartacağız."

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, ziyaretin anısına Bakan Yılmaz'a maket kotra hediye etti. Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığındaki programın ardından Sinop Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikası ile bir makine fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sinop'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement