Karabağlar Mobilyası İçin Çin ve Fas Atağı - Son Dakika
Ekonomi

Karabağlar Mobilyası İçin Çin ve Fas Atağı

Karabağlar Mobilyası İçin Çin ve Fas Atağı

Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karabağlar Mobilyasına Uluslararası Pazarda Pay Yaratmak İçin Kasım Ayı İçinde Çin ve Fas'a Gideceğini Açıkladı.

02.11.2009 02:33

Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karabağlar mobilyasına uluslararası pazarda pay yaratmak için kasım ayı içinde Çin ve Fas’a gideceğini açıkladı.

3-5 Kasım’da İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara ve iki başkan yardımcısı ile Çin’e giderek tüm yıl boyunca açık kalan mobilya sergi alanlarını incelemeyi planlayan Başkan Kürüm, 16-20 Kasım tarihleri arasındaki Fas programında ise Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde Karabağlar mobilyasına pazar yaratmak için, işadamlarıyla birlikte temaslarda bulunacak. Sektörün Karabağlar’daki temsilcileriyle Fas’taki işadamlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Kürüm’e, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Abdürrezzak Erten, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara da eşlik edecek.

Sergi Alanları Gezilecek

Karabağlar’da mobilya sektörünün güçlenmesi, üretim, ihracat ve istihdamının artmasını sağlamak amacıyla Yeşillik Caddesi üzerinde yıl boyunca açık kalacak bir fuar alanı planladıklarını kaydeden Kürüm şunları söyledi: “Çin gezimiz bu nedenle çok önemli. Mobilya alanında yılın 365 günü açık, uluslararası bir sergi alanı bulunuyor. Sergi alanında, mobilya sektörünün mekansal düzenlenmesi, Yeşillik Caddesi’nde yaratmayı düşündüğümüz fuar alanı projemiz için incelemelerde bulunacağız. Karabağlar mobilyasını marka yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Dünya çapında çalışma

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu mobilya sektörü için çalışma yapacak. Başkan Kürüm, “Mobilyayla ilgili dünya çapındaki çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Sektörün büyümesi, gelişmesi, ihracatın artması, yurtdışında yeni pazarlar yaratılmasından geçiyor. Biz Karabağlar’da yaratacağımız fuar alanıyla ve mobilyacılar sanayi sitesi ile ilçemizde büyük farklılık yaratacağız” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Karabağlar Mobilyası İçin Çin ve Fas Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement