Kayseri'de Ay Çekirdeği Beton Kurutma Sahaları İnşa Edildi - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'de Ay Çekirdeği Beton Kurutma Sahaları İnşa Edildi

Kayseri\'de Ay Çekirdeği Beton Kurutma Sahaları İnşa Edildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde büyük bir mesafe alarak iller arasında ilk sıralarda yer alan Kayseri'ye önemli bir hizmeti daha kazandırarak, Kayseri'de 5 noktaya ay çekirdeği beton kurutma sahası inşa etti. Kayseri'de önemli bir yere sahip olan ay çekirdek üretiminde, 24 bin ton ile ülke üretiminin yüzde 16'sını karşılayarak Türkiye'de ilk sırada yer alan Kayseri için hizmetlerini sürdüren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında şehrin ihtiyacı olan farklı 5 noktasına beton ay çekirdeği kurutma sahası kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın, çiftçi ve besicilerin görüş ve önerilerine başvurarak tarım kenti olma hedefi doğrultusunda çiftçilerin taleplerini karşılamak için çalışmalar yürüten belediye, çiftçilerin yoğun talebi olan ürün kurutma alanlarını inşa ederek sorunu çözüme kavuşturdu. 2023 yılına kadar 15 bin metrekare beton kurutma alanı inşa edilen projede çiftçiler, ay çekirdeği başta olmak üzere diğer ürünlerini de kurutabiliyor. Projenin maliyeti ise 3 milyon TL olarak belirlendi.

07.10.2023 10:37

Türkiye'de çerezlik ayçiçeği üretiminde ilk sıralarda yer alan Kayseri'de 3 milyon lira maliyetli proje ile 10 bin metrekare beton kurutma alanı oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çerezlik ay çekirdeği üretiminde 24 bin ton ile ülke üretiminin yüzde 16'sını karşılayarak ilk sırada yer alan Kayseri'de bu yıl 5 noktaya toplam 10 bin metrekare beton ay çekirdeği kurutma sahası kazandırıldı.

Çiftçiler alanlarda ay çekirdeği başta olmak üzere, kabak çekirdeği ve kayısı gibi ürünlerini de kurutabiliyor.

Toplam 3 milyon lira maliyetli beton kurutma alanları İncesu, Kocasinan ve Yeşilhisar ilçelerinde oluşturuldu.

Çiftçilere daha önce 15 bin metrekare beton kurutma alanı yapılmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'de Ay Çekirdeği Beton Kurutma Sahaları İnşa Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement