Kekik Zirvesi Kekiğin Başkenti Denizli'de Toplandı - Son Dakika
Ekonomi

Kekik Zirvesi Kekiğin Başkenti Denizli'de Toplandı

Kekik Zirvesi Kekiğin Başkenti Denizli\'de Toplandı

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, kekik üretiminin başkenti Denizli'de düzenlediği "Kekik Paneli"nde üreticilere, "Ürününüze sahip çıkın, doğru zamanda doğru dozda ilaç kullanın, sulama ve gübrelemeye dikkat edin"...

24.02.2013 11:06

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, kekik üretiminin başkenti Denizli'de düzenlediği "Kekik Paneli"nde üreticilere, "Ürününüze sahip çıkın, doğru zamanda doğru dozda ilaç kullanın, sulama ve gübrelemeye dikkat edin" çağrısında bulundu Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, kekik üretiminin başkenti Denizli'de düzenlediği "Kekik Paneli"nde üreticilere, "Ürününüze sahip çıkın, doğru zamanda doğru dozda ilaç kullanın, sulama ve gübrelemeye dikkat edin" çağrısında bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de düzenlenen "Kekik Paneli"ne Denizli'nin önemli kekik üretim bölgelerinden 750 civarında üreticinin katıldığı belirtildi. Panelin açılışında konuşan Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, tadıyla ve kalitesiyle dünya sofralarında yer alan Türk kekiğinin kekik üreticilerinin bilinçlenmesiyle farklılığını koruyacağını kaydetti.

İhracatçı firmalarla, üreticilerin arasında bir alıcı-satıcı ilişkisinden ziyade iş ortağı ilişkisi sağlamak istediklerini anlatan Tarakçıoğlu, "Hedef kazan kazan mantığı ile her iki tarafın da hakkının eksiksiz teslim edildiği, kaliteli ile kalitesizin ayrı kefelere konduğu sistemlerin oluşturulması ile sürekliliğin ve istikrarın ön planda olduğu bir iş ortamının yaratılmasını istiyoruz" dedi.

Üreticinin daha fazla kazanç elde etmek amacı ile yaptığı girişimlerin sonucunda ihracatçıların malı temizlemek için daha çok çaba sarf etmesine ve daha fazla fire vermesine yol açtığını savunan Tarakçıoğlu, bunun da satış fiyatlarına yansıdığı için Türk kekiğinin satılmasının önüne en büyük engel olarak çıkmaya başladığını ileri sürdü.

-2012'DE 12 BİN 200 TON KEKİK ÜRETİMİ YAPILDI-

Denizli'de krize giren tütün üreticilerinin 2000'li yılların başında kekik üretimine ağırlık verdiğini kaydeden Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Necdet Demir, Denizli'de 2012 yılında 71 bin 400 dekar alanda, 12 bin 200 ton kekik üretimi yapıldığını, dünya üretiminin yüzde 60'ını Denizli'nin karşılar hale geldiğini ve kekik üretiminden yıllık 50 milyon TL gelir elde edildiğini söyledi.

Kekik üreticilerine de seslenen Demir, "Kekik üretiminde ot mücadelesinin çapa ile yapalım, kimyasal ilaç ve bitki düzenleyici kesinlikle kullanmayalım. Hasatta kekik para yapıyor diye diken ve otları kekik ile birlikte hasat etmeyelim. Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kekik Zirvesi Kekiğin Başkenti Denizli'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement