Köylülerin Kurduğu Sörmaş Şirketler Grubu Kapasite Artırdı - Son Dakika
Ekonomi

Köylülerin Kurduğu Sörmaş Şirketler Grubu Kapasite Artırdı

Köylülerin Kurduğu Sörmaş Şirketler Grubu Kapasite Artırdı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde faaliyet gösteren Sörmaş Şirketler Grubu, tesis ve refrakter malzeme kapasite artışına gitti.

19.07.2012 12:08

Bilecik'in Söğüt ilçesinde faaliyet gösteren Sörmaş Şirketler Grubu, tesis ve refrakter malzeme kapasite artışına gitti. Sörmaş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karabuda, Sörmaş'ın kuruluşundan itibaren Türkiye'de çok ortaklı kalan tek şirket olduğunu söyledi.

Kapasite artış törenine Vali Halil İbrahim Akpınar, Kaymakam Vural Karagül ile çok sayıda davetli ve şirket ortakları katıldı. 1976 yılında 4 bin 500 ortakla kurulan fabrikanın 1981 yılında işletmeye açıldığını, köylünün, dar gelirli ve emeklinin ortak olduğu şirketin sonradan olma değil anadan doğma halk şirketi olduğunun altını çizen Sörmaş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karabuda, Sörmaş'ın kuruluşundan itibaren Türkiye'de çok ortaklı kalan tek şirket olduğunu söyledi. Karabuda, "Halk şirketlerinin en büyük sıkıntısı sahipsiz olmalarıdır veya öyle zannedilmektedir. Hiçbir yerden yardım almadan Söğüt ve köylüsü kendi sanayiini kendisi kurarak kendi kendine yeterli hale gelmiştir. Eskiden vatan toprağına bir karış toprak katana kahraman denirmiş, şimdi memleketinin ekonomisini canlandırana, istihdam sağlayana, ülkesine döviz getirene kahraman deniyor. Bu bakımdan Söğüt halkı ve köylüsü birer kahramandır. Yatırımlarını devlet yardımı almadan gerçekleştirmiştir. Mevcut üretim kapasitesi yıllık 50 bin ton olan Sörmaş, bugün devreye girecek yeni kırma öğütme ve harman hazırlama tesisi ile hem üretimde kalite iyileşmesine gitti, hem de kapasitesini yıllık 70 bin tona çıkaracaktır. Tesise 3,5 milyon civarında bir yatırım yapılmıştır" dedi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Ayzeren'in fabrika hakkında bilgi vermesinin ardından Vali Akpınar, Kaymakam Karagül ve beraberindekiler, kırma öğütme ve harman hazırlama tesisin açılışını yaptı. İşletme bölümlerini gezen ve Genel Müdür Hakan Semirci'den bilgi alan Vali Akpınar, tesisin hayırlı olması dileğinde bulundu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Köylülerin Kurduğu Sörmaş Şirketler Grubu Kapasite Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement