Kurumlar Erp Yazılımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli? - Son Dakika
Ekonomi

Kurumlar Erp Yazılımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

ETG Danışmanlık Şirketi'nin İş Geliştirme Müdürü Umut Altınay, kurumların ERP yazılımı alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve en uygun ERP seçimini yapabilmek nasıl bir araştırma yapmaları gerektiğini anlattı.

23.02.2015 21:54

ETG Danışmanlık Şirketi'nin İş Geliştirme Müdürü Umut Altınay, kurumların ERP yazılımı alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve en uygun ERP seçimini yapabilmek nasıl bir araştırma yapmaları gerektiğini anlattı.

ERP, kurumsal kaynak yönetimleri yazılımlarını almak için yola çıkan firmaların özellikle ihtiyaçlarını çok iyi tespit etmeli gerektiğini söyleyen Umut Altınay  " Firmalar öncelikli olarak ihtiyaçlarını iyi belirlemeli çünkü burada en iyi ERP yazılımı diye birşey söz konusu değil. Firmalar ihtiyaçlarına en uygun, hedeflere en uygun, yapmak istedikleri şeylere en uygun ERP yazılımını aslında arıyor ve buluyor olması lazım. Dolayısıyla en pahalı en iyidir ya da en çok tercih edilen en çok kullanılan en iyisidir gibi klişe bir takım yanlışlara firmaların düşmemesini tavsiye ediyoruz." dedi

Firmaların ihtiyaçlarını tespit etmesininde yeterli gelmediğini dile getiren umut Altınay "Tespitlerinin bu gün olduğu kadar yarınını da hedeflerine uygun bir seçim yapmalarını önemle vurguluyoruz ERP seçimlerindeki firmalara." diye söyledi.

ERP seçiminde önemli konulardan bir diğerinin kıyaslama olduğunu söyleyen Altınay "Buradaki kritik konulardan bir tanesiyse kıyaslama çünkü ERP projelerinde bir lisanslama ayağı var konunun bir de danışmanlık dediğimiz danışmanlık hizmetlerinin verildiği uygulama kısmı. Lisanslama kısmında bu seçimi yapacak olan firmaların dikkat etmesi önemli çünkü bazı yazılımlar modüler bir şekilde lisanslama yapıyorlar. Örneğin muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim gibi modüller ayrı ayrı fiyatlanabiliyor. Dolayısıyla bu konuya dikkat etmekte yarar var çünkü bazı firmalar haklı olarak bütün süreçlerini bir kerede canlı  olarak kullanıma alamıyorlar. Bölmek gerekebilliyor süreci. Bu noktada örneğin insan kaynakları modülünü firma ilk etapta uygulamak istemiyorsa ve örneğin bir sene sonra uygulamayı düşünüyorsa bunun ilave bir bedelinin olup olmayacağını lisans açısından iyi konuşulup, görüşülmesi gerekir diye düşünüyoruz." diye belirtti.

ERP seçmek üzere olan firmaların dikkat etmesi gereken bir diğer noktada bu yazılımı uygulayacak ve uyarlayacak olan iş ortağının veya bu eko sistemin olup olmadığı ya da ne kadar çok olduğu diyen ETG Danışmanlık Şirketi'nin İş Geliştirme Müdürü Umut Altınay: Örneğin Türkiye'de dynamics ortağı diye baktığınızda ERP ve CRM'de kırkın üzerinde iş ortağı var yani bir firma bu yazılımı örneğin Microsoft'tan satın aldı. Satın aldıktan sonra bunu uygulayacak danışman firmaya bağımlı kalmıyor. Bir süre sonra o danışman firmayla çalışmak istemezse önünde seçeneklerinin olması lazım. Dolayısıyla bu yatırımı yapmak üzere olan firmaların bu noktaya dikkat etmelerinde de büyük fayda var.

Kurumlar Erp Yazılımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Kurumlar Erp Yazılımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement