Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı - Son Dakika
Ekonomi

Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı

Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı

Türkiye'nin turizm başkenti Kuşadası, EMITT'te yerini aldı.

10.02.2022 15:19  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin turizm başkenti Kuşadası, EMITT'te yerini aldı. Kuşadası Belediyesi'nin öncülüğünde, turizmcilerle iş birliği içerisinde açılan stant ilk andan itibaren büyük ilgi gördü.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 25'inci kez İstanbul'da kapılarını açtı. Fuarda, kentin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler ile konaklama olanaklarının tanıtımını yapmak amacıyla açılan Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı. Kuşadası standına, Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Davutlar Sevgi Plajı'nda yaşama geçirilen Ada Camping damgasını vurdu. Pandemi sonrası ortaya çıkan "yeni turizm" anlayışı doğrultusunda tasarlanan ve geçtiğimiz turizm sezonunda binlerce kampçıyı ağırlayan Ada Camping, EMITT'de de yoğun ilgi gördü. Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan ve dünya turizm profesyonelleri ile tatil tüketicilerini ağırlayan EMITT'te yer alan Kuşadası standı, renkli ve özgün tasarımı ile de dikkat çekti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in de katıldığı EMITT'in ilk gününde Kuşadası standını ziyaret eden isimler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, pandemi gölgesinde geçen iki yılın ardından 2022 turizm sezonunda beklentinin yüksek olduğunu söyledi. Kuşadası'nın Türkiye'de turizmin başladığı yer olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, "Kentimiz Kuşadası sahip olduğu doğal, tarihsel ve kültürel zenginliklerin etkisi ile uzun yıllar boyunca kitle turizminin en önemli merkezi konumunda yer aldı. Sahip olduğu tüm bu değerlerin yanı sıra barındırdığı alternatif turizm potansiyeli ile de özellikle pandemi sonrası değişen trendlere ve yeni turizm anlayışına uyum sağlama konusunda da büyük bir performans sergiledi. Biz de Kuşadası Belediyesi olarak yatırımlarımızı değişen dünyanın değişen turizm konseptlerine uygun alanlara yapmaya başladık. Ada Camping projemiz bunun en iyi örnekleri arasında yer alıyor. Doğanın içerisinde bir eğitim, etkinlik ve konaklama alanı olarak tasarlanan Kampinova'nın yapım çalışmaları ise sürüyor" dedi. Katılımcıları, sektör temsilcilerini ve tüketicileri buluşturan EMITT'in büyük önem taşıdığını belirten Başkan Ömer Günel "Kuşadası Belediyesi olarak turizmcilerimizle iş birliği içerisinde kentimizi tüm değer ve zenginlikleri ile turizm sektörünün temsilcileriyle buluşturmak için EMİTT 2022'de yerimizi aldık. EMITT'ın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli anlaşmalara ve yeni iş birliklerine vesile olmasını diliyor, tüm turizmcilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement