Kuşlar Aç Kalmasın Diye 30 Yıldır Ekilmeyen Tarlalara Buğday Ekiyor - Son Dakika
Ekonomi

Kuşlar Aç Kalmasın Diye 30 Yıldır Ekilmeyen Tarlalara Buğday Ekiyor

Kuşlar Aç Kalmasın Diye 30 Yıldır Ekilmeyen Tarlalara Buğday Ekiyor

Gümüşhaneli genç iş adamı Tahir Öztürk, köyünde 30 yıldır ekilmeyen tarlalara kuşlar aç kalmasın diye 6 yıldır buğday ekiyor.

17.06.2017 09:10  Güncelleme: 09:53

Gümüşhaneli genç işadamı Tahir Öztürk merkeze bağlı Boyluca Köyü'nde, kekliklerin ve diğer yabani kuş türlerinin yeniden köylerine gelip beslenebilmesi için 30 yıldır ekilmeyen tarlaları sürdürerek, buğday ektiğini söyledi.

"YABANİ KUŞLAR GÖÇ ETTİ, KÖYLER ISSIZLAŞTI"

Boyluca köyü arazilerinde 30 yıl önce bütün tarlaların ekildiğini ifade eden Öztürk, "Köyümüzde çok güzel kuş sesleri oluyordu. Yabani hayvanlar vardı. Doğaya güzellik katıyordu. Ancak zamanla köydeki insanlar şehirlere göç edince tarlalar ekilmedi. Tarlalar ekilmediği için de yabani kuşlar göç etti, köyler ıssızlaştı. Köyde çok sessizlik oluştu. Bizde köydeki ekilmeyen tarlaları ekmeye karar verdik" dedi.

Kuşlar Aç Kalmasın Diye 30 Yıldır Ekilmeyen Tarlalara Buğday Ekiyor

15 DÖNÜMLE BAŞLADI 30'A ÇIKARDI, HEDEFİ 70 DÖNÜM

Tarla ekmeye 6 yıl önce başladığını ve her yıl artırarak devam ettirdiğini söyleyen Öztürk, "İlk 15 dönüm olarak başladım, sonra 30 dönüme çıkardım. Şimdi ise hedefim 70 dönüm. Köyün yaylasındaki 45 dönüm tarlayı da bu yıl ektiğim zaman 70 dönüme tamamlamış olacağım" diye konuştu.

EKİLEN TARLA BİÇİLMEYİP KUŞLARA BIRAKILIYOR

Ekimi yapılan tarlaların köy halkına ait olduğunu dile getiren Öztürk, "Tarla sahiplerinin çoğu il dışında olduğu için 30 yıldır ekilmiyordu. Yer sahiplerinden ekilebilecek yerler için izin aldık. Yer sahipleri bizi kırmadı ve yerlerini verdiler. Ben de kendi imkanlarım dahilinde gücümüz yettiğince tarları sürdürüp ekiyoruz. Ektiğimiz tarlamızı biçmeyip yabani hayvanlara bırakıyoruz. Yaptığımız işe yaradı ve kuşlar köyümüze geri geldi. Artık köyümüzde kuş sesleri var" ifadesini kullandı.

Kuşlar Aç Kalmasın Diye 30 Yıldır Ekilmeyen Tarlalara Buğday Ekiyor

"KEKLİKLER YABAN GÜVERCİNLERİ KÖYÜMÜZE GERİ DÖNDÜ"

Gücü yettiği sürece bunu devam ettireceğini belirten Öztürk, "Keklikler, yaban güvercinleri ve diğer yabani kuşlar köyümüze geri döndü. Tarlalarımıza gelip buğday yiyor. Bizde huzur buluyoruz. Yaptığımıza değdi diyoruz. Onlara bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize. Bu işi Gümüşhane'de ilk ben başlattım. Daha sonra diğer arkadaşlarımızda ekmeye başladı. Doğa Kurma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü de bu konuda destek veriyor. Bunun artarak devam edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"DOĞAYI HEP BİRLİKTE KORUYALIM, GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKALIM"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın ise Öztürk'e teşekkür ederek doğal hayatın korunması için imkanı olan vatandaşlara "Doğayı hep birlikte koruyalım, gelecek nesillere temiz ve her yönüyle güzel bir dünya bırakalım" çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kuşlar Aç Kalmasın Diye 30 Yıldır Ekilmeyen Tarlalara Buğday Ekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement