Kuzen Sabancılar, Electro World'leri Mağaza Başına 4 Milyon Dolara Açıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kuzen Sabancılar, Electro World'leri Mağaza Başına 4 Milyon Dolara Açıyor

Kuzen Sabancılar, Electro World\'leri Mağaza Başına 4 Milyon Dolara Açıyor

Elektronik Ürünler Perakendeciliğinde Dünyanın En Büyükleri Arasında Yeralan İngiliz Dixons Stores Group International (Dsgı), Demir Sabancı ile Kuzenleri Esas Holding'in Kurucuları Emine Kamışlı ve Ali Sabancı'nın Ortaklaşa Kurduğu Electro World Türkiye, Mağazalarını Açmaya Başlıyor.

26.07.2007 02:20

Elektronik ürünler perakendeciliğinde dünyanın en büyükleri arasında yeralan İngiliz Dixons Stores Group International (DSGI), Demir Sabancı ile kuzenleri Esas Holding’in kurucuları Emine Kamışlı ve Ali Sabancı’nın ortaklaşa kurduğu Electro World Türkiye, mağazalarını açmaya başlıyor.

İlk mağazasını ağustos ayında Bursa’da açacak olan Electro World Türkiye, yıl sonuna kadar 5 ilde faaliyet gösteriyor olacak. Bunun için 10 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Electro World Türkiye’nin Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, ekonomi basını ile önceki akşam düzenlediği sohbet toplantısında, İngiliz Dixons ile Türkiye’de açılacak yeni mağazalar ve stratejileri hakkında bilgi verdi.

YÖNETİM EŞİT OLACAK: Electro World’ün ilk mağazasının Bursa’da Torunlar Grubu’na ait Korumaks Alışveriş Merkezi’nde açılacağını belirten, Şahin şunları söyledi: "Kurulan şirketin yüzde 40’ı Sabancı Ailesi’nden kuzenler Demir Sabancı, Emine Kamışlı ve Ali Sabancı’ya yüzde 60’ı da İngiliz Dixons Stores Group International’a (DSGI) ait ancak yönetim yüzde 50 ortaklık şeklinde. Şirketin Türkiye’deki operasyonları, Dixons’ın halen Avrupa’da bazı ülkelerde Electro World adı altında faaliyet gösteren şirketin iş modeli ve markası ile gerçekleştirilecek."

İLK MAĞAZA BURSA’DA: Bursa’daki KoruMax Alışveriş Merkezi’nde yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek ilk Electro World mağazasında çalışacak elemanlar şimdiden işe alındı. Şahin, "Yaklaşık 60 eleman şu anda eğitim sürecinde. Bu bizim farkımız olacak. Biz bazı elemanlarımızı yetiştirmek için yurtdışına da gönderdik. Mağazalarımızda eğitimli elemanların hizmet verecek olması bizi diğer mağazalardan farklı kılacak. Çünkü bugün mevcut mağazaların çoğunda en büyük sorun satılan ürün hakkında bile yeterli bilgisi olmayan kişilerin çalışıyor olmasıdır. Bu sorun bizde olmayacak" diye konuştu.

İSTANBUL MAĞAZASI BAKIRKÖY’DE: Yıl sonuna kadar toplam 5 mağaza açmayı planlayan Electro World, ikinci mağazasını Konya’da, üçüncüsünü İstanbul’da, dördüncüyü Ankara’da ve bu yıl son mağazayı da yine İstanbul’da açacak. Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, ilk mağazayı neden İstanbul’da açmadıkları sorumuza cevap olarak, "Bursa’da çok uygun yer bulduk, kaçırmak istemedik. İstanbul’u da sonbaharda devreye sokarız" demekle yetindi. Şahin İstanbul’daki ilk mağazanın yerinin Bakırköy’de Carousel Alışveriş Merkezi’nin yanında inşaatı devam eden yeni alışveriş merkezi olduğunu söyledi.

BİR MAĞAZA 4 MİLYON DOLAR: Şahin, mağazaların yatırım ve maliyetleri ile ilgili olarak, "Bir Electro World mağazası ürünleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon dolara mal oluyor. Bu yıl açılacak toplam 5 mağaza için bu rakam 20 milyon dolar demektir. Bu rakama mağazaya konulan ürünler dahil. Bunları yatırımdan sayamayız. Fakat 5 mağazaya sabit yatırım olarak yaklaşık 10 milyon dolar harcanacağı söylenebilir" bilgisini verdi. Şahin, satacağı ürünlerin aslında büyüklere yeni oyuncuklar gibi değerlendirilebileceğini belirtti.

En büyük farkı fiyatı olacak

ELECTRO World Türkiye genel Müdürü Ali Serhan Şahin’e göre, bu mağazaları diğerlerinden ayıran en büyük özelliklerden birinin de fiyatı olacak. Şahin, şunları söyledi: "Ürün çeşitliliğinin yanısıra en büyük fark fiyatımız olacak. Piyasadaki fiyat bandının en altında olacağız. Evet, Electro World’de satılan ürünler, piyasadakilerin genelde en düşüğü olacak. Bu, her üründe olmasa da çoğunda uygulanacak. Rakipleri izleyip fiyat düşüreceğiz."

Şahin: Teknosa rakibimiz değil

ELECTRO World Türkiye Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, kendilerinin hep Sabancı Grubu bünyesindeki Teknosa’ya rakip olarak görüldüğünü, ancak bunun doğru olmadığını söyledi. Sektörde kuşkusuz herkesle rekabet edeceklerini belirten Şahin, "Bizim mağazalarımız 3 bin metrekareden başlıyor. Arçelik de, Beko da Electro World’ün rakipleridir. Darty de öyle" dedi. Şahin, kendisinin de daha önce Teknosa’da çalıştığını hatırlatan Şahin, "Merkezde 30 kişi, Bursa mağazamızda da 60 kişi olmak üzere şu anda 90 personelimiz var. bunların sadece dördü Teknosa kökenli" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kuzen Sabancılar, Electro World'leri Mağaza Başına 4 Milyon Dolara Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement