Manisa CBÜ personelini sevindiren imza - Son Dakika
Ekonomi

Manisa CBÜ personelini sevindiren imza

Manisa CBÜ personelini sevindiren imza

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanlığı, sendika üyesi çalışanlar adına 2022 yılında alacakları ücret, ikramiye ve sosyal haklarında toplu iş sözleşmesi ek protokolü ile iyileştirme yapılmak üzere bir araya geldi.

29.03.2022 16:42  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanlığı, sendika üyesi çalışanlar adına 2022 yılında alacakları ücret, ikramiye ve sosyal haklarında toplu iş sözleşmesi ek protokolü ile iyileştirme yapılmak üzere bir araya geldi.

MCBÜ ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan ek protokol ile MCBÜ personelinin gelirlerinde iyileştirme yapıldı. Ek protokol imza töreninde konuşan Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Okan Polat, "Başta gıda ve kira olmak üzere temel mal ve hizmet fiyatlarında görülen artışlar, emeğinden başka hiçbir geliri olmayan üyelerimizin satın alma gücünü geriletmiştir. Bu sebeple üyelerimizin ücret, ikramiye ve sosyal haklarında iyileştirme yapılması hususunda üniversitemize ek protokol talebinde bulunduk. Karşılıklı mutabakatlar ve rektörümüzün üstün gayretleri sonucunda ek protokolümüzü imzaladık. Görüşmeler neticesinde alınan sonuçlarla üyelerimizin mutlulukları bizleri de sevindirmiştir. Bu süreçte emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç olmak üzere Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Sayın Bora Canbula, idari kadro mensupları ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

İmza töreni sonrasında ek protokolün hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ise şeffaf ve samimi bir şekilde karşılıklı hassasiyetler dikkate alınarak imza aşamasına gelen görüşmeler nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Ataç, "Çok şükür ki temsilcilerimizle, sendika başkanımız Okan Polat ve Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Bora Canbula'nın yürüttüğü çalışmalar nihayete kavuştu. İnşallah daha güzel günlerde daha güzel imkanlarla beraber oluruz. Birbirini tamamlayan bir ekiple, sizlerle çalışıyor olmaktan ben, çok mutluyum. Bu kurum her zaman size vefalı olmuştur. İnşallah daha güzel günleri hep birlikte görürüz" diye konuştu.

Ek protokol imza törenine; Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Okan Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Bora Canbula, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mansur Bilgin, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Ertaş, Personel Daire Başkanı Murat Öngel, Avukat Raif Horata, işyeri temsilcileri Mustafa Beyazbulut ile Musa Güler katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Manisa CBÜ personelini sevindiren imza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı
    13:08 Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı

    Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, şehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiğini ve geçen yıla göre satışların 85 tona yükseldiğini belirtti. Katmerci, bu artışın Gaziantep'in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ramazan ayının bereketiyle birlikte Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı ifade edildi. Geçen yıla göre yeni bir rekora imza atan Gaziantep, bu yıl 85 ton baklava sattı ve hedeflerinin 100 ton baklava satışı yapmak olduğunu açıkladı. En çok tercih edilen baklavanın klasik Gaziantep baklavası olduğu da belirtildi.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.


Advertisement