Meiller: Sakarya'yı Bölgenin Damper Merkezi Yaparız - Son Dakika
Ekonomi

Meiller: Sakarya'yı Bölgenin Damper Merkezi Yaparız

Meiller: Sakarya\'yı Bölgenin Damper Merkezi Yaparız

Doğuş Otomotiv ile Damper Üreticisi Meiller, Sakarya'da Tesis Hariç 4 Milyon Euro'luk Yatırımla 2008 Yılında Türkiye'de Üretime Başlamak Üzere Anlaşma İmzaladı.

23.10.2007 02:28

Doğuş Otomotiv ile damper üreticisi Meiller, Sakarya’da tesis hariç 4 milyon Euro’luk yatırımla 2008 yılında Türkiye’de üretime başlamak üzere anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, Türkiye’de kamyon üzeri ve semi-treyler damper üretimi gerçekleştirmek üzere yüzde 51 Meiller, yüzde 49 Doğuş Otomotiv hissedarlığında bir limited şirketi kurulacak. Meiller’in 3 ana üretim tesisinden birisi olacak Sakarya’daki fabrikada 2008 yılının ilk yarısında üretim başlayacak. Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak tesisin yıllık kapasitesi başlangıçta 3 bin adet olarak belirlenirken, üretim tesisi 6 bin 200 metre karesi kapalı olmak üzere 17 bin metre kare toplam alana inşa edilecek.

DOĞRU ORTAK SEÇTİK: Meiller CEO’su Frank Hiller, Türkiye gibi önemli bir pazara, Doğuş Otomotiv’le girmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, iki şirket arasında distribütörlük anlaşması imzalandığında bunun çok özel bir ülkede, çok özel bir ortakla, çok özel bir ilişkinin başlangıcı olduğunu bildiklerini anlattı. Doğuş Otomotiv’in Türkiye’de müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ticari araç sektöründe yakaladığı başarılardan çok etkilendiklerini belirten Hiller, şunları kaydetti: "Türkiye pazarına girerken, üretim yatırımı planlarımız arasındaydı. Doğuş Otomotiv’le olan işbirliğimizin kısa zamanda geldiği nokta, doğru bir ortak seçimi yaptığımızı gösterdi ve üretim kararı sürecini kısalttı. Yüksek kalitedeki ürünlerimizle sadece Türkiye pazarını değil, bölge ülkeleri de hedefliyoruz. Sakarya’yı Türkiye’nin ve bölgenin lider üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Sakarya’da üretilecek üst yapıları Avrupa’daki fabrikalarımıza da yollayacağız. Buradaki tesis üretim kapasitemize önemli oranda katkıda bulunacaktır."

Kuvvetli paradan korkmayalım

DOĞUŞ Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Krone ile treyler üretimi konusunda çalışmalarının devam ettiğini, bu yıl sonunda yatırımın gerçekleşeceğini kaydetti. Acar, gazetecilerin döviz kurlarına ilişkin bir soru üzerine otomotiv ihracatının değerli YTL’ye rağmen olumlu bir seyir izlediğini hatırlatarak, "Kuvvetli paradan korkmamak lazım. Bu bizi ileride güçlü kılacak" diye konuştu. Acar, Krone’nin muhtemel yatırımının ise Ege Bölgesi, İzmir civarında olabileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Meiller: Sakarya'yı Bölgenin Damper Merkezi Yaparız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement