Mobilya, İşsizliğe Soluk Aldıracak - Son Dakika
Ekonomi

Mobilya, İşsizliğe Soluk Aldıracak

Mobilya, İşsizliğe Soluk Aldıracak

MASKO, mobilya sektöründe istihdamın bu yıl yüzde 10 artmasını öngörüyor.

23.02.2013 10:54  Güncelleme: 11:04

Mobilya kenti MASKO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, kentsel dönüşümün başta inşaat ve mobilya olmak üzere pek çok sektör için yeni istihdam ve hareketlilik anlamına da geldiğini, mobilya sektöründe istihdamın 2013 yılında yüzde 10 artacağına inandığını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ihracat alanındaki taşıyıcı kolonları arasında yer alan mobilya sektörü, 170 ülkeye yaklaşık 1,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Perakende satış mağazaları ile sektörde toplam işletme sayısının 2012 sonu itibariyle 61 bin 728, bu işletmelerdeki toplam istihdam sayısının ise 258 bin 213 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı da, mobilya sektöründeki istihdamın 2013 yılında daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

-"Kentsel dönüşüm, mobilya sektörünü de büyütecek"-

Karcı, "Kentsel dönüşüm, sadece güvenlik değil başta inşaat ve mobilya olmak üzere pek çok sektör için yeni istihdam ve hareketlilik anlamına da geliyor. Birinci deprem bölgesinde yer alan İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nin ilçe belediyelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki devri yapıldı. Pek çok noktada kentsel dönüşüm projelerine başlandı. Bu durum inşaat sektörü ve dolayısıyla mobilya sektörü için de gelişim anlamına geliyor" görüşlerini ifade etti.

-"Mobilya istihdamında yüzde 10 artış bekliyoruz"-

MASKO yönetimi olarak 2013 yılında küçük ve orta orta ölçekli işletmelerin hem kazançlarını hem de çalışan sayılarını artıracaklarını tahmin ettiklerini aktaran Karcı, şunları kaydetti:

"2013 yılı için mobilya sektörünün önü açık. Mobilya sektöründe üretim anlamında ciddi bir artış yaşanacak. Bu durum sektördeki istihdam oranlarını da pozitif olarak etkileyecek. İstihdam düzeyi sıralamasına göre sektörümüzü İstanbul'un ardından sırası ile Ankara, Kayseri, Bursa ve İzmir takip ediyor.

İstanbul mobilya sektörü işletme başına 3,2 kişi, Ankara mobilya sektörü 2,7 kişi, Kayseri mobilya sektörü 11,5 kişi istihdam ediyor. Bursa ve İzmir ise istihdam düzeyi olarak Ankara'dan sonra geliyor. Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerden biri olan mobilya sektörünün başat oyuncusu MASKO Mobilya Kenti ekonomiye yılda ortalama 3 milyar lira katkı sağlıyor. Hem ülkemizdeki kentsel dönüşüm faaliyetleri hem de ihracat atakları ile sektörümüzdeki istihdamın 2013 yılında yüzde 10 artacağına inanıyoruz."

Muhabir: İstanbul

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mobilya, İşsizliğe Soluk Aldıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement