MÜSİAD, Özbekistan İle Ticaret Bağlarını Güçlendirdi! - Son Dakika
Ekonomi

MÜSİAD, Özbekistan İle Ticaret Bağlarını Güçlendirdi!

MÜSİAD, Özbekistan İle Ticaret Bağlarını Güçlendirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyaretleri kapsamında Özbekistan'a giden Genel Başkan Abdurrahman Kaan, bir dizi anlaşmaya imza attı.

04.05.2018 14:18  Güncelleme: 14:21

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), dünyanın her noktasına ulaşma hedefiyle, şube ve temsilci sayısını artırmaya ve iş birliği anlaşmaları imzalamaya devam ediyor. "Ticaret diplomasisi" vizyonu çerçevesinde Türki Cumhuriyetlerin olduğu bölgelere yönelik faaliyetlerine devam eden MÜSİAD, Avrasya Bölgesi'nde önemli gelişmelere imza attı.

MÜSİAD'ın Avrasya çalışmaları hakkında bilgi veren Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, " Kazakistan'da Astana ve Almatı'da temsilciliklerimiz hali hazırda faaliyetlerini sürdürüyor. Kazakistan merkezli şube kurulum çalışmalarının da sonuna geldik. Azerbaycan Şubemizin de yakında açılışını gerçekleştireceğiz. Öte yandan Gürcistan, Batum ve Tiflis şehirlerinde yakın zamanda şube açılışlarımızı yaptık. Geçtiğimiz aylarda "Özbekistan Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği" ile "Memorandum of Understanding" (MoU) anlaşması imzaladık. Türkmenistan, Kırgızistan, Ukrayna, Özbekistan, Pakistan ve Tacikistan'da temsilciliklerimiz çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

MOU ANLAŞMASI İMZALANDI

MÜSİAD, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyaretleri kapsamında, Özbekistan'a çıkarma yaptı. Genel Başkan Abdurrahman Kaan öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette, Özbekistan'ın en büyük iş adamları derneği olan "Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası" ile MoU anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev huzurunda düzenlenen törende, MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar da yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi MÜSİAD, Özbekistan İle Ticaret Bağlarını Güçlendirdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement