Obilet.com'dan Ramazan Bayramı'nda İstanbul'a yakın tatil önerileri - Son Dakika
Ekonomi

Obilet.com'dan Ramazan Bayramı'nda İstanbul'a yakın tatil önerileri

Obilet.com\'dan Ramazan Bayramı\'nda İstanbul\'a yakın tatil önerileri

Obilet.com, bu yılki Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul'a yakın gidilebilecek keyifli rotaları derledi.

14.04.2023 10:56  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Obilet.com, bu yılki Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul'a yakın gidilebilecek keyifli rotaları derledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'dan en fazla 3,5 saat uzaklıktaki ilgi çeken yerler arasında Sapanca, longoz ormanlarıyla İğneada, Tirilye ve Karadeniz kıyısındaki Kefken bulunuyor.

Bu yıl 21 Nisan'da başlayıp 23 Nisan'da sona erecek 3 günlük Ramazan Bayramı tatili için rezervasyonlar yapılmaya başlandı.

İstanbul'a yaklaşık 1,5 saatlik araba yolculuğuyla ulaşılabilen Sapanca, kısa tatil rotalarında ilk sırada yer alıyor. Hem Sapanca Gölü gibi tabiat güzellikleri hem de son dönemin gözde tatil trendi bungalov turizmine hizmet eden tesisleriyle İstanbul'dan kaçıp doğanın içinde tatil yapmak isteyenlerin gözdesi olan Sapanca, bu bayram tatilinin de kısa rotalardaki gözdesi konumunda bulunuyor.

Sapanca, hem nisan ara tatili için çocuklarla doğanın içinde tatil yapmak isteyenler hem de Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenler için temiz havada, sakin bir tatil için ideal yerlerden biri olarak öne çıkıyor.

Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarından birine yolculuk etmek isteyenler İstanbul'dan yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculukla İğneada'da mola verebiliyor. İğneada, longoz ormanlarının yanı sıra Trakya'ya özgü onlarca coğrafi işaretli lezzeti ile aynı zamanda bir gastronomi destinasyonu konumunda bulunuyor.

Bursa'da görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda yer alan ve İstanbul'a sadece 2 saat uzaklıktaki Tirilye, bölgeye özgü Rum evleri ve dar sokaklarıyla farklı bir atmosfer oluşturuyor.

Hafta sonu şehirden kaçmak için ideal yerlerden Tirilye'de Taş Mektep, Aya Yani Manastırı'na da uğranılması gereken destinasyonlar olarak öne çıkıyor.

Kocaeli'nin Karadeniz kıyısındaki ilçesi Kefken ise İstanbul'dan yaklaşık 2 saatlik araba yolculuğuyla günübirlik seyahat için uygun yerlerden biri oluyor. İstanbul'dan çıkış yapmışken "birkaç gün gezelim" denilirse, bölgede butik oteller veya kiralık evler de bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Obilet.com'dan Ramazan Bayramı'nda İstanbul'a yakın tatil önerileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement