Oteller Fiyatları Çekti, Bayramda Her Keseye Uygun Tatil Var - Son Dakika
Ekonomi

Oteller Fiyatları Çekti, Bayramda Her Keseye Uygun Tatil Var

Oteller Fiyatları Çekti, Bayramda Her Keseye Uygun Tatil Var

Bu yıl yurtdışı turizmde yaşanan ciddi düşüş nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki tesislerin fiyatları geriledi. Türk tatilciler 5 yıldızlı otellerde geceliği 100 liraya tatil imkanı bulabilecek.

14.06.2016 11:07  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu tarafından 9 gün olarak ilan edilen Ramazan Bayramı tatilinin yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle otellerde ünlü sanatçıların sahne alacağı konser organizasyonları, geçen yıllara göre daha düşük sayıda olacak. Bu Ramazan Bayramı'nda Antalya'da sadece 5 otelde ünlü isimler sahne alacak.

OTELLERİN PROGRAMLARI

Önceki yıllarda da Ramazan ve Kurban bayramları, yeni yıl gibi özel günlerde konser organizasyonlarıyla dikkat çeken Kemer İlçesi Beldibi tatil yöresindeki Rixos Sungate Hotel'de üç ünlü isim sahnede olacak. Rixos Sungate Hotel'de 5 Temmuz'da Bülent Ersoy, 7 Temmuz'da Candan Erçetin, 8 Temmuz'da ise Gripin konserleri düzenlenecek. Kemer'de Rixos Premium Tekirova Hotel'de ise 7 Temmuz'da Erdem Kınay ve Merve Özbey'in sahnesi olacak. Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Adam&Eve Hotel'de ise Ozan Çolakoğlu konseri düzenlenecek. Belek Kaya Palazzo Hotel'de Aşkın Nur Yengi, Ziynet Sali ve Soner Olgun, Belek Port Nature Luxury Resort Hotel'de ise Selami Şahin sahneye çıkacak.

EN ÇOK TALEP ANTALYA'YA

Ramazan Bayramı tatili için iç turizmin çok hareketli olduğunu belirten ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kıbrıs gibi ılıman bölgelerin ciddi talep gördüğünü kaydetti. Rezervasyonlarda geçen seneye göre şu an için yüzde 55 üzerinde satış aldıklarını belirten Suat Özbek, "Tabi geçen sene bayram tatili 3 gündü, bu sene 9 gün. Tatilin uzaması nedeniyle erken rezervasyon sürecinde de yoğun talep aldık. Devamının geleceğini de umuyoruz. Fiyatlar da makul seviyelere geldi. Özellikle Rusya ve Avrupa'da gelişen olaylar, otellerin boş kalması ve fiyatların revize edilmesini sağladı.

Oteller Fiyatları Çekti, Bayramda Her Keseye Uygun Tatil Var

100 LİRAYA TATİL

İç pazar ve bayram hareketliliğinin beklentiyi karşılayıp karşılamadığı tartışılır. Beş yıldızlı bayramda 100 liraya da 1500 liraya da geceliği olan otel var. Her keseye, zevke hitap edebilecek alternatifler var" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Oteller Fiyatları Çekti, Bayramda Her Keseye Uygun Tatil Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • GENEKİMO: Elin ecnebisine 300 euroya 10 gün tatil..yerli turiste aynı paraya 5 gün tatil..beter olun 15 0 Yanıtla beyinsiz: Al bi beyinsiz daha 0 0
  • turzimci: Heeeeee turist gelmeyince yerli ye hitap ediyor millet ya siz iyimisiniz ülkenin hali nereye gidiyor turzm diye bir ekmek kapısı vardı şimdi oda bitiyor siz neyin peşine düşmüş sünüz hey gidi insanlık heyyyyy 13 0 Yanıtla
  • maho ağa: YALAN.SAKIN İNANMAYIN. 8 1 Yanıtla
  • Dikkat Dikkat: TAM DA SU ANDA BUNUNLA ILGILI BIR HABER VAR TV.DE......SAHTE INTERNET SITELERINDEN VE CEP TELEFONU MESAJLARIYLA REKLAM YAPIYORLARMIS DOLANDIRICILAR......SEYAHAT ACENTESI OLMAYAN SIRKETLERDEN BILET ALMAYIN DIYORLAR.....BIR DE YER AYIRTTIGINIZ OTELI ARAYIP SIZIN ADINIZA REZERVASYON YAPILMIS MI SORUN DIYE SOYLEDI SIM HABERLERDE 7 0 Yanıtla
  • orhan: Hükümetin hatasını benmi telafi edicemde otelcileri kurtarıcam istanbulda esnafım otelciler beni kurtaracakmı kiramızı çıkartıp vergilerimizi ödeyemiyoruz 6 0 Yanıtla
  • doğrusu işte: uğraşın yapın reklam haberleri. belki kandıracak birini bulursunuz. 5 1 Yanıtla
  • son dakoan: geceliği 100 lira ucuzmuki :))) 5 0 Yanıtla
  • deli tahir: Asgari ücretlilere uygun fiyat varmı oteldemi, çadırdamı kalıcaz 4 0 Yanıtla
  • biri: 100 tl ye konaklama mı yoksa full paket? Tuzağa düşmeyelim 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement