Özelleştirme Yüksek Kurulu, İki Taşınmazın Satışını Onayladı - Son Dakika
Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu, İki Taşınmazın Satışını Onayladı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, İki Taşınmazın Satışını Onayladı

ÖYK, İstanbul Bahçelievler'de bulunan arsanın 79 milyon TL bedelle Çelikler Taahhüt'e, Aydın Kuşadası'nda bulunan taşınmazın 2. 4 milyon TL bedelle Yapı-Tek'e satışını onayladı.

01.07.2011 10:45

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) yapılan ihaleler çerçevesinde Maliye'ye ait İstanbul Bahçelievler'de bulunan arsanın 79 milyon TL bedelle Çelikler Taahhüt'e, Aydın Kuşadası'nda bulunan taşınmazın 2. 4 milyon TL bedelle Yapı-Tek'e satışını onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu Karar'larına göre, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 1 Haziran 2010 tarihli kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı; İstanbul Bahçelievler'de bulunan 14 bin 576, 53 metrekare yüzölçümlü arsanın "Satış' yöntemiyle ve "Pazarlık Usulü' uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak yapılan ihalesi çerçevesinde 79 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A. Ş. 'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Çelikler'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 78 milyon 900 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Cihanbeyli Madencilik Tuz Nakliyat Kimya Sanayi ve Ticaret A. Ş. 'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılması kararlaştırıldı. Cihanbeyli Madencilik'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine karar verildi.

-AYDIN'DAKİ TAŞINMAZ 2. 4 MİLYON TL BEDELLE YAPI-TEK'E-

ÖYK'nın 1 Haziran 2010 tarihli Kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı; Aydın Kuşadası İlçesi'nde bulunan 4 bin 690, 29 metrekare yüzölçümlü arsanın "Satış' yöntemiyle ve "Pazarlık Usulü' uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak yapılan ihalesi çerçevesinde söz konusu taşınmazın 2 milyon 410 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Yapı-Tek İnşaat Sanayi ve Ticaret A. Ş. 'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi. Yapı-Tek İnşaat'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 2 milyon 370 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Hüseyin Karakoç'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Hüseyin Karakoç'un sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

-İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ-

Özelleştirme kapsam ve programına alınan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İstanbul Küçükçekmece'de bulunan 2 paftadan oluşan 1/bin ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve 1 paftadan oluşan 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildi.

Mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A. Ş. (TTA) adına kayıtlı Diyarbakır Merkez İlçesi'nde bulunan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/bin ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/bin ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına karar verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Özelleştirme Yüksek Kurulu, İki Taşınmazın Satışını Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement