PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı - Son Dakika
Ekonomi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erkoyuncu, çiftçilerin tarımsal üretimdeki rolünün yanı sıra toplumun ekonomik ve sosyal kalkınmasında da kilit bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, sürdürülebilir tarım için çiftçilerin büyük çaba gösterdiğini ve tarım ürünlerindeki düşüşle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı ile istişare halinde olduklarını ifade etti.

13.05.2024 10:53

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PANKOBİRLİK'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Erkoyuncu, çiftçilerin sadece tarımsal üretimdeki rolüyle değil, aynı zamanda toplumun ekonomik ve sosyal kalkınmasında da kilit bir rol oynadığını belirtti.

Erkoyuncu, çiftçilerin toprağa hayat veren kahramanlar olduğunu aktararak, "Tarım, sadece insan hayatı için değil ülke ekonomisi içinde son derece stratejik öneme haiz bir sektördür. Tarım alanında sürdürülebilirliğin devam etmesi de önemli faktörler arasındadır." ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir tarım için üniversiteler, bilim adamları ve STK'ların eskiye göre daha bilinçli hareket ettiğine dikkati çeken Erkoyuncu, en büyük çaba ve gayreti gösterenlerin çiftçiler olduğunu anlattı.

Erkoyuncu, çiftçilerin özveriyle çalıştığını ve bilinçli tarım uygulamalarıyla da ciddi bir emek sarf ettiklerinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her geçen gün birim alandan elde edilen verim ve ürün çok iyi bir noktadadır ama özellikle bölgemizde, Konya ovamızda bu bariz bir şekilde hissedilir ölçüye dayanmıştır. Burada asıl kahramanlar Türk çiftçisidir. Çiftçilerimiz gerek tarım makinelerini kullanarak modern tarım tekniklerini uygulamaları, gerekse geleneksel tarım yöntemlerini sürdürmeleriyle, ülkemizin tarımsal potansiyelini üst seviyelere çıkarmaktadırlar. Bizler de çiftçilerimizin refahı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

"Bakanımızla da bu konuyu sık sık istişare ediyoruz"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile de sıklıkla bir araya geldiklerini ifade eden Erkoyuncu, bölge tarım ve hayvancılığının iyileştirilmesiyle alakalı istişare halinde olduklarını kaydetti.

Erkoyuncu, dünyadaki emtia fiyatlarının düşmesinden kaynaklı son 1 yılda tarım ürünlerinde düşüş gözlemlendiğini hatırlatarak, "Sayın Bakanımızla da bu konuyu sık sık istişare ediyoruz. Kendisi, tarım ürünleri taban fiyatlarında sağlıklı bir fiyat politikası uygulaması için samimi bir gayret içerisinde. İnşallah umduğumuzu bulacağız, karşılığını alacağız. Alın teri döken, sermayesi alın teri olan tüm çiftçilerimizin Çiftçiler Günü'nü kutlarım, hepsine saygılar sunarım. Bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement