Piyasalarda Yunanistan Belirsizliği Hakim - Son Dakika
Ekonomi

Piyasalarda Yunanistan Belirsizliği Hakim

Piyasalarda Yunanistan Belirsizliği Hakim

Küresel piyasalar, Yunanistan odaklı seyrini sürdürüyor.

26.06.2015 09:55

Küresel piyasalar, Yunanistan odaklı seyrini sürdürüyor.

ABD'de dün açıklanan ve enflasyon üzerinde etkili olması açısından önem taşıyan tüketici harcamaları, mayısta yüzde 0,9'la yaklaşık 6 yılın en büyük artışına işaret ederken, haftalık işsizlik başvuruları da 271 binle beklentilerin hafif altında kaldı.

Açıklanan veriler ve Yunanistan konusunda henüz bir anlaşmaya sağlanamaması sonrasında dolar endeksi 95,1 seviyelerinde dengelenirken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,36 seviyesine kadar geriledi. New York borsasında endeksler ise düşüşünü ikinci güne taşıdı. Dow Jones Endeksi yüzde 0,4, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0,3 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi de yüzde 0,2 değer kaybetti.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak haziran ayı Michigan Üniversitesi Güven Endeksi'nin takip edileceğini dile getiriyor.

Avrupa tarafında, Yunanistan konusundaki belirsizliğin sürmesi pay piyasaları üzerinde baskı oluştururken, avro/dolar paritesi 1,12 seviyesinin hemen üzerinde tutundu. Almanya'da DAX endeksi yatay kapanırken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5 geriledi.

Analistler, Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borçlarını ödemesi için 30 Haziran'ın son gün olduğunu anımsatarak, söz konusu tarihin yaklaşmasıyla ülkenin temerrüte düşeceğine ilişkin endişelerin arttığını, bu nedenle cumartesi günü gerçekleştirilecek Eurogroup toplantısının hayati önem taşıdığını kaydediyor.

Asya piyasaları ise ABD'deki negatif havayı devralırken, Çin'de Şanhgay bileşik endeksinde şu dakikalarda yüzde 5,5'lik düşüş gözleniyor. Japonya'da Nikkei endeksi ise yenin dolar karşısında güçlenmesinin ihracatçı firmalara satış getirmesiyle haftayı yüzde 0,1'lik gerilemeyle tamamladı.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle;

09.00 Almanya, haziran ayı İthalat Fiyat Endeksi

09.45 Fransa, haziran ayı Tüketici Güveni Endeksi

10.00 Türkiye, mayıs ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi

11.00 İtalya, haziran ayı Tüketici Güveni Endeksi

17.00 ABD, haziran ayı Michigan Üniversitesi Güven Endeksi

Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Ekonomi Piyasalarda Yunanistan Belirsizliği Hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement