Prezervatiften Bakınca Avrupalı Krizin Acısını Seksten Çıkarıyor - Son Dakika
Ekonomi

Prezervatiften Bakınca Avrupalı Krizin Acısını Seksten Çıkarıyor

Prezervatiften Bakınca Avrupalı Krizin Acısını Seksten Çıkarıyor

Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, "İnsanlar Krizde Seks Yapmıyorlar" Diyor, Ama Başta Avrupalılar Olmak Üzere Çiftler Ekonomik Sıkıntıları Sevişerek Atlatmaya Çalışıyor.

04.12.2008 01:32  Güncelleme: 14:27

Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, "insanlar krizde seks yapmıyorlar" diyor, ama başta Avrupalılar olmak üzere çiftler ekonomik sıkıntıları sevişerek atlatmaya çalışıyor.

Durex, prezervatif satışlarının son 6 ayda yüzde 10, Eylül’den bu yana ise yüzde 30 artış gösterdiğini açıkladı. Krizde internet üzerinden yapılan doğum kontrol hapı satışları ise yüzde 60 oranında artış gösterdi. Uzmanlar bunun nedenini, yorgan altında romantik bir gecenin dışarıda geçirilen geceden daha ucuz olduğuna bağlıyorlar.

Vibratör satışı arttı

Cem Boyner, önceki gün yaptığı bir konuşmada, finansal kriz yüzünden tüketicinin kabuğuna çekildiğini belirterek, "İnsanlar alışveriş etmiyor, kahve içmiyor, yemek yeme korkusuyla tuvalete gitmiyor, seks yapmıyor" yorumunu getirmişti. Ancak prezervatif üreticisi Durex’in dün açıkladığı satış rakamları ise farklı bir görüntü çiziyor. Durex’in 30 eylül itibariyle son 6 aylık satışları yüzde 10 artışla 126.4 milyon sterline çıktı. Şirketin ’Oyun’ kategorisindeki vibratör ve krem gibi ürünlerin satışı ise aynı dönemde yüzde 27 arttı.

Doğum kontrol hapı

Durex tarafından yapılan açıklamada, şirketin vergi öncesi karının yüzde 30 artışla 30 milyon sterline ulaştığına dikkat çekilerek, özellikle İngiltere, Fransa, Doğu Avrupa, Rusya ve Çin’de satışların çok güçlü bir seyir izlediği kaydedildi. Online perakende sitesi Ocado da kriz döneminde internet üzerinde aldıkları doğum kontrol hapı siparişlerinin yüzde 60 oranında arttığını açıkladı.

Daha dikkatli oluyorlar

Ocado Finans Direktörü Jason Gissing, doğum kontrol hapı satışlarını artmasını şu şekilde değerlendirdi: "Bunun iki nedeni olabilir. Birincisi, gece evde oturan insan sayısında bir artış gözlemleniyor. Bu insanlar gece zamanlarını eğlenerek, yemek pişirerek ve seks yaparak geçiriyorlar. İkinci neden ise kriz ortamında daha dikkatli davranan çiftler, çocuk sahibi getireceği finansal yükü riske etmek istemiyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Prezervatiften Bakınca Avrupalı Krizin Acısını Seksten Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement