Prof. Dr. Akgül: Binlerce Kadının Girişimci Olmasını Sağladı - Son Dakika
Ekonomi

Prof. Dr. Akgül: Binlerce Kadının Girişimci Olmasını Sağladı

Prof. Dr. Akgül: Binlerce Kadının Girişimci Olmasını Sağladı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nca (TİSVA) uygulanan Mikrokredi Projesi'nin 10'uncu yıl dönümü nedeniyle Trabzon'da geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

30.08.2013 14:05

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nca (TİSVA) uygulanan Mikrokredi Projesi'nin 10'uncu yıl dönümü nedeniyle Trabzon'da geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi. Açıklamalarda bulunan TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "10 yılda 68 il, 32 ilçe olmak üzere toplam 100 şubede 60 binden fazla dar gelirli kadına, 234 milyon lira mikrokredi vererek binlerce kadının girişimci olmalarını sağladık" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 10'uncu yıl etkinliğine TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Genel Müdürü Zeliha Sapmaz Gürel ve yardımcısı Pınar Sarı, çok sayıda mikrokredi şubesi temsilcisi ile iş kadını katıldı.

234 MİLYON LİRA MİKROKREDİ VERİLDİ

Etkinlikte bir konuşma yapan TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, verdikleri mikrokredi ile binlerce kadının girişimci olmalarını ve hayallerini gerçekleştirmelerini sağladıklarını söyledi. Hedeflerinin Türkiye'nin gelişimine ciddi anlamda katkı sağlamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akgül, şöyle konuştu:

"10 yılda 68 il, 32 ilçe olmak üzere toplam 100 şubede, 60 binden fazla dar gelirli kadına, 234 milyon lira mikrokredi vererek binlerce kadının girişimci olmalarını sağladık. İyi yerdeyiz, daha da iyi yerlere geleceğiz. TİSVA olarak hedefimiz cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'te yoksulluğun olmadığı bir Türkiye'nin gerçekleşmesine katkı sağlamaktır. Bu vesileyle bize destek sağlayan bütün bağışçılarımıza ve destek verenlere teşekkürlerimizi sunarız."

'İYİ BİR ORGANİZASYONUZ'

Dünyanın en değerli mikro finans kuruluşlarından biri olduklarının altını çizen Prof. Dr. Aziz Akgül, şunları söyledi:

"İyi bir organizasyonuz. Bağışçılarımız her geçen gün artıyor. Amacımız dar gelirli kadınlara destek olup onların iş hayatına atılmalarına vesile olmak. Bizim bu süreçte hep yenilenmeye, hep gelişmeye doğru adımlarımız oldu. Pek çok değerli kuruluştan finansal desteğimiz var ama bu yetmez. Bizlerin de daha fazla kaynak oluşturması lazım. Bunu başarabiliriz. Bu bağışlardan tek kuruş bizim bir kazancımız yok. Tamamen insanlı değerler adına, 'ben ülkeme nasıl katkıda bulunurum' diye yola çıktığım ve sizlerle beraber yürüttüğüm bir yolculuk. Şuna inanın ki her biriniz bu davada her birinin köşe taşısınız ve çok fedakar çalışıyorsunuz. Dünyanın en değerli mikro finans kuruluşlarından biriyiz. Çalışmalarımız uluslararası mecrada örnek olmuş durumda. İnşallah daha iyi konuma geliriz."

Etkinikte Mikrokredi Projesi'ne destek veren katkı sağlayan şirketler katılımcılara sunumda bulundu, destekleri konusunda bilgilendirmeler yaptı.

Prof. Dr. Aziz Akgül, - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Prof. Dr. Akgül: Binlerce Kadının Girişimci Olmasını Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement