Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, dünya'da ve Türkiye'de sahte helal logosu kullanımının arttığını ve Müslüman tüketicilerin çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, dünyada ve Türkiye'de sahte helal logosu kullanımının arttığını ve Müslüman tüketicilerin çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Büyüközer, " Tayvan'da bir firmanın domuz eti içeren ürününde görülen Helal logosu bir kez daha dikkatli olunması gerçeğini gözler önüne serdi. Kurumumuzun yasal haklarını savunan hukuk bürosundaki kardeşlerimizle koordineli işbirliği ile tüketicilerin yanıltılmasını önlemek için bu tür sahtekarlıkların önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.
Büyüközer şunları söyledi: "GİMDES kuruluş tarihi olan 2005 yılından itibaren Helal ve Tayyib üretim konusunda Müslümanlara hizmet etmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hizmetler sürdürülürken çok açık, çok şeffaf ve takva çizgisini muhafaza eden bir kurum olmaya dikkat ederek, GİMDES Helal ve Tayyib Standardından taviz vermeden yoluna devam etmektedir. GİMDES olarak Helal ve Tayyib ürün Sertifikalandırma hizmetine başladığımız tarihten itibaren bir çok art niyetli ve düşünceler ile mücadele etmekteyiz.
Son günlerde medyaya da yansıyan haberlerden sonra 'Helal, Haram, Helal Üretim, Helal Ürün' kavramlarının yeryüzünde değiştirilemeyeceği, üzerinde oynanamayacağı, kimsenin tekeline alamayacağı, sahtesini yapamayacağı gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır. Sahte logo kullanımı bu konudaki kaos ortamının ne durumda oldu»unu bizlere biraz daha net göstermektedir. Artık eskiye göre daha bilinçli ve şuurlu tüketici kitlelerin olduğunu görmezden gelerek utanmadan sahte 'Helal Logo' kullanımına yönelmektedirler. Gün geçmiyor ki firmaların haksız bir şekilde Helal logo kullanımına şahit olmayalım. Ancak son karşılaşılan durum tabiri caizse bu kadarda olmaz dedirtecek hale getirdi. Üründe GİMDES'ten sertifikalı olmadığı halde GİMDES'in sertifikalı firmalarına verdiği helal logosu kullanılmış Bu vehametin yanında ambalajın üzerine yazılan adresteki firmaya ulaştığımızda firma bilgilerinin taklit edilerek ürünün çıkartıldığını ve böyle bir ürün üretmediklerini belirttiler. Yani logo sahte ürünün kendisi de sahte". - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Sahte 'Helal Logo'suna Dikkat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?