DTSO Başkanı Sayar, İKV Yönetim Kuruluna Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

DTSO Başkanı Sayar, İKV Yönetim Kuruluna Seçildi

DTSO Başkanı Sayar, İKV Yönetim Kuruluna Seçildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı DTSO Başkanı Sayar, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu'na seçildi.

20.01.2014 15:03  Güncelleme: 15:02

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), geçtiğimiz hafta yaptığı 51. Olağan Genel Kurul toplantısında, 2013-2015 döneminde görev yapacak olan yeni yönetim kurulunu seçti.

Toplantının açış konuşmaları İKV Başkanı Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve AB Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu tarafından gerçekleştirildi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar'ın da içinde yer aldığı İKV Yönetim Kurulu, aynı gün yaptığı ilk toplantısında, başkanlığa Ömer Cihad Vardan'ı getirdi.

Konuyla ilgili görüş belirten DTSO Başkanı Sayar, Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmeler hakkında iş dünyasını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla iş dünyasının temsilcilerinin oluşturduğu böylesi bir saygın ihtisas kuruluşunun yönetim kurulunda Diyarbakır'ı temsil etmenin önemini vurgulayarak, "Diyarbakır, bugün siyasi yönüyle nasıl önemseniyorsa, yapacağımız çalışmalarla ekonomik faaliyetler açısından ve kültür ile turizm açısından da önemini arttıracaktır. Bulunduğumuz tüm platformlarda öncelikli gayemiz, kentimizi daha ileriye götürmenin yollarını aramaktır. Çünkü Diyarbakır'ın gelişmesi, konumu itibariyle bölgemizin de önünü açacaktır. AB sürecinde Diyarbakır'ın rolünün daha da arttığı bir dönemde aldığımız bu görevin hakkını vermek için daha çok çalışacağız" dedi.

İKTİSADİ KALKINMA VAKFI HAKKINDA KISA BİLGİ

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmeler hakkında Türk iş dünyası ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 1965 yılında İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası'nın ortak girişimiyle kuruldu. Kuruluşundan bu yana düzenlediği seminerler, konferanslar, paneller; yayımladığı araştırmalar; yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleri; yerli ve yabancı kuruluşlarla sürdürdüğü yakın işbirliği ile İKV, AB ve Türkiye-AB ilişkileri konularında saygın ve etkili bir ihtisas kuruluşu haline geldi.

İKV, Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmelere paralel olarak zaman içerisinde faaliyet alanını genişleterek, mütevelli kurum ve Vakıf destekçilerinin sayısını arttırdı. Aralık 1999 tarihinde Helsinki'de düzenlenen Zirve Toplantısı'nda Türkiye'nin AB üyeliğine aday bir ülke olduğunun teyidi ile birlikte İKV, faaliyetlerini üyelik sürecinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yoğunlaştırarak; iş dünyasının temsilci kuruluşlarından aldığı destekle, Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili konularda özel sektörün AB ve kamu ile ilişkilerindeki koordinasyon görevini de üstlenmeye başladı.
2013-2015 Dönemi İKV Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Ömer Cihad Vardan (Başkan)
Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu (TOBB)
Mesut Okyay (TOBB)
Yavuz Canevi (TOBB)
Atilla Menevşe (TOBB)
Işınsu Kestelli (TOBB)
Ahmet Sayar (TOBB)
Mehmet Nuri Görenoğlu (TOBB)
Zeynep Bodur Okyay (İSO)
Baha Telli (İSO)
İlyas Gençoğlu (İSO)
İlhan Soylu (İTO)
Şükrü Alkan (İTO)
Münir Üstün (İTO)
Tuğrul Kudatgobilik (TİSK)
Hikmet Tanrıverdi (TİM)
Simone Kaslowski (TÜSİAD)

2013-2015 Dönemi İKV Denetim Kurulu:

Hasan Hüseyin Coşkun (TZOB)
Kenan Atalay (İTO)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi DTSO Başkanı Sayar, İKV Yönetim Kuruluna Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement