Şen Piliç: Tavuk Etine Zam İçin Neden Yok - Son Dakika
Ekonomi

Şen Piliç: Tavuk Etine Zam İçin Neden Yok

Şen Piliç: Tavuk Etine Zam İçin Neden Yok

Şen Piliç Gıda Sanayi Aş Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar, Beyaz Et Sektöründe Üretimin Normal Gittiğini Belirterek, "Beyaz Ete Yüzde 20 Zam Yapmak İçin, Bir Sebep Yok" Dedi.

05.08.2009 13:38

Şen Piliç Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar, beyaz et sektöründe üretimin normal gittiğini belirterek, “Beyaz ete yüzde 20 zam yapmak için, bir sebep yok” dedi.

Aynı zamanda Beyaz Et Sanayicileri Derneği ve Damızlıkçılar Birliği üyesi olan Gürdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyaz etin kilosunun nisan ayından bu yana aynı fiyatla satıldığını kaydetti.

Şen Piliç olarak, KDV dahil Türkiye'nin her yerine 3,85 liradan verdiklerini ifade eden Gürdamar, şunları söyledi:

“Marketler ortalama yüzde 25'de kar koyuyor. Yaklaşık 4,80 liradan vatandaşa veriyoruz. Bu fiyata pazar yerinden alabilirsiniz. Bizim için zam söz konusu değil. Fiyat politikasını kimse belirleyemez, piyasa belirler. Sektörde durum normal devam ediyor. Her hangi bir zam ya da fiyat düşmesi söz konusu değil. Ete yüzde 20 zam yapmak için, bir sebep yok. Zammı yaptıran piyasadır, et talebidir. Kimse kendiliğinden zam yapamaz. Ramazan da fiyatta bir değişiklik olmayacak. Bizim gündemimizde zam yok. 4. aydan beri aşağı yukarı aynı fiyatla üretim yapıyoruz. Zammı piyasa kendisi yaptırır, talep artar piyasa bu talebi karşılayamaz, o zaman zam yapılır.”

Türkiye'de beyaz et sektöründe ihracatın arttığını dile getiren Gürdamar, “ İhracat var ancak, ihracat iç piyasadan daha iyi değil. İhracat daha düşük fiyatla ya da dengi fiyatla yapıyoruz. Biz şu anda Irak'a ihracat yapıyoruz. Her hafta Irak'a Sakarya'dan ciddi bir ihracat var. Haftada 15 TIR Irak'a gidiyor.

Haftada 300 ton beyaz et gönderiyoruz. Biz sadece Irak'a gönderiyoruz. Ama Gürcistan, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Türk cumhuriyetlerine gönderen firmalar da var” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Şen Piliç: Tavuk Etine Zam İçin Neden Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement