Sermaye Piyasası Kurulu 30. Yıl Kitapçığı Yayınlandı - Son Dakika
Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu 30. Yıl Kitapçığı Yayınlandı

Türkiye'nin ilk bağımsız düzenleyici otoritesi olan Sermaye Piyasası Kurulu, kuruluşunun otuzuncu yıl dönümünde kurumu tanıtan ve Türk Sermaye Piyasalarının gelişimini ele alan bir kitap yayınladı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kuruluşunun...

07.09.2012 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk bağımsız düzenleyici otoritesi olan Sermaye Piyasası Kurulu, kuruluşunun otuzuncu yıl dönümünde kurumu tanıtan ve Türk Sermaye Piyasalarının gelişimini ele alan bir kitap yayınladı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kuruluşunun 30. yıl dönümünde, kurumu tanıtan ve Türk Sermaye Piyasalarının gelişimini ele alan bir kitap yayınladı.

Kuruluşunun 30. yılını kutlayan Kurul'un yayınladığı kitapta, ilk olarak kurulun yönetim ve kurumsal yapısından bahsedildi. Daha sonra Osmanlı dönemi dahil olmak üzere kuruluşundan itibaren piyasaların gelişimi özetlenerek, bu hususta ayrıca akademisyenlerin görüşlerinin yer aldığı bir bölüme yer verildi. Kitabın son kısmında ise piyasaların gelişim sürecinde meydana gelen önemli olaylar, Kurul merkezli olmak üzere, resimli bir kronoloji bölümüyle vurgulandı.

-BABACAN: "YENİ SERMAYE PİYASASI KANUNU'NDA SON AŞAMAYA GELİNDİ"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kitapta yer alan mesajında Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden, İstanbul'un da küresel finans merkezlerinden birisi olmasını hedeflediklerini vurguladı. Bu hedefler doğrultusunda; uluslararası uygulamalarla uyumlu, yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nda son aşamaya gelindiğini, İMKB'nin anonim şirkete dönüştürülerek halka arzının gerçekleştirileceğini, TAKASBANK'ın ise merkezi karşı taraf olarak yapılandırılacağını belirterek piyasaların gelişmesinde finansal eğitim ve farkındalığın artırılmasına yönelik yapılan çalışmalara dikkat çekti.

-AKGİRAY: "SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN SAĞLANMASINI HEDEFLİYORUZ"

SPK Başkanı Vedat Akgiray ise mesajında, kısa vadede halka arzları ve yatırımcı sayısını büyütmeyi, uzun planda ise yabancı sermayenin Türkiye'ye olan ilgisinin artırılması ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasını hedeflediklerini belirtti. Akgiray, bu hedefe ulaşmak için ise kurumsal yönetim anlayışının yaygınlaşması ve kabul görmesine öncelik veren çalışmalar yürüttüklerini ve uluslararası tanıtım ve uluslararası kuruluşlarla daha yakın işbirliğine önem verdiklerinden bahsetti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Sermaye Piyasası Kurulu 30. Yıl Kitapçığı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement